You are currently viewing Работилница „Меѓукултурно богатство“

Работилница „Меѓукултурно богатство“

Волонтерскиот Центар Скопје има чест да Ве покани да земете учество во краткиот локален тренинг курс за меѓукултурни способности што ќе се одржи од 9 до 11 мај во просториите на ВЦС (Емил Зола 3-2/3, Скопје) и ќе се состојат од 3 работилници, секој ден почнувајќи од 17:00. Во текот на обуката ќе имате можност да научите повеќе за меѓукултурна комуникација и како да се справите со културните разлики, како и начинот на кој стереотипите можат да влијаат врз комуникацијата и како да се пробијат на предрасудите кои го инхибираат нашиот меѓукултурен процес на учење.

Работен јазик: Англиски. Нема партиципација, но местата се ограничени. Работилниците ќе бидат водени од Dobroslawa Uberna (психолог) и Jadwiga Mistak. За да се пријавите пополнете ја апликација надоцна до понеделник 7ми Мај 2012. Ќе добиете потврдна порака за вашето учество најдоцна на 8 мај. Ги чекуваме вашите апликации и учество.