You are currently viewing EVS in VCS: Chloe Dumeusois

EVS in VCS: Chloe Dumeusois

Здраво на сите, нова сум овде, па ајде да се претставам. Најнапред, моето име е Клои, доаѓам од Франција, поточно од градот Дижон (сте слушнале за сенф, така?). Имам 21 година и пред да пристигнам во Скопје како волонтер, студирав Информација и комуникација.

Хм, нешто интересно за мене? Ја обожувам музиката и свирам гитара. Ги сакам пеењето и играњето уште кога бев многу мала. Уживам во пишување и, иако сум Французинка – повеќе преферирам пиво отколку вино. Дојдов тука за да запознаам луѓе од целиот свет, да стекнам нови пријателства, да откријам нови места, да научам еден куп работи за македонската култура, но и за себеси.

Тука сум за да го пружам максимумот во магазинот „Воисес“ и се надевам дека ќе научам многу интересни нешта!