You are currently viewing ЕВС во ВЦС: Антонин

ЕВС во ВЦС: Антонин

Здраво на сите! Јас сум Антонин,  имам 25 години, доаѓам од Монпелје, град кој се наоѓа во јужниот дел на Франција. Јас сум новиот ЕВС  волонтер во ВЦС. Главната причина зошто решив да дојдам е едноставена, но голема: Сакав да откријам една нова област, во која јас никогаш не сум бил, да запознаам  нови луѓе, да научам една нова култура и нов јазик истотака. Значи сето ова влијаеше  Македонија да биде таа дестинација! Мојот проект трае девет месеци (пишување на статии врз основа на меѓукултурниот позадина за ВОИСЕС магазинот),  и започнуваме СЕГА!!