You are currently viewing Call for Volunteers for long term ESC-project in Slovenia!

Call for Volunteers for long term ESC-project in Slovenia!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат на ЕСК проект  во Словенија.

Место:

Лјублјана, Словенија

Датум:

01. Ноемв. 2019 – 31. Окт. 2020

За проектот:

Асоцијацијата за инклузивна култура е основана со цел да изведува хуманитарни активности, образование и промоција на инклузивна култура. Ние претежно работиме со деца и младинци со интелектуална попреченост, со аутистичен спектар на нарушувања и пречки во учењето и однесувањето. Основата на нашите активности е поврзување на децата и младинците од различни образовни, културни и социјални средини преку игри, спорт и поминување на времето заедно.

 

Партиципатите…

– мора да бидат 18-30 години

– зборуваат добро англиски јазик

 

Проектот е финансирана од ЕРАЗМУС +. Сместување, џепарлак и храна ќе бидат обезбедени.

За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот!

Аплицирај сега! Испратете биографија и мотивациско писмо (на англиски) со одговори на следното: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект?

…до: vcs_contact@yahoo.com

!!! Краен рок за аплицирање: 21.10.2019 !!!