You are currently viewing Повик за волонтери во Полска!

Повик за волонтери во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “ESC with STRIMво Полска.

Место: Краков, Полска
Период:
октомври 2022 – јули 2023 година (9 месеци)

За проектот:
Волонтирај во една од 11-те организации домаќини во Краков!

Проектот ќе им овозможи на волонтерите активно да се вклучат во активностите на образовните институции во Краков, ослободувајќи ја нивната креативност и локална и граѓанска активност. Целта на проектот е да им обезбеди на европската младина можности да развијат знаења, вештини и ставови преку работата во Полските образовни институции вклучени во неформално и формално образование.

Повеќе информации:  ТУКА
Проект партнер: STRIM

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.

Краен рок за аплицирање: 06.09.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.