Call for participants for Youth Exchange in Spain!

Call for participants for Youth Exchange in Spain!

Волонтерски Центар Скопје бара 7 Македонци (6 учесници, 1 лидер) сакаат учествуваат заедно со луѓе од Шпанија, Италија, Германија, Турција и Бугарија на младински размена  “Trust me, I’m a VOLUNTEER” во Шпанија.

Место:

Барселона, Шпанија

Датум:

16. Окт. – 24. Окт. 2019

За проектот:

Проектот „Имај доверба, јас сум Волонтер“ е младинска размена која ќе одговори на потребата за зголемување на квалитетот на волонтерските активности и охрабрување на младите луѓе да волонтираат. За време на оваа размена учесниците ќе бидат дел од различни активности на неформалното образование како дебати, симулации и интерактивни презентации помеќу другото.

Партиципатите…

– мора да бидат 18-25 години (лидерот мора да е 18+, без старосна граница)

– зборуваат добро англиски јазик

приоритет ќе биде ставен на учесниците со помалку можности/помало искуство

 

Проектот е финансирана од ЕРАЗМУС +. Сместување и храна ќе бидат обезбедени.

 

За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот!

 

Аплицирај сега! Испратете биографија и мотивациско писмо (на англиски) со одговори на следното: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект?

…до: vcs_contact@yahoo.com

!!! Краен рок за аплицирање: 20.08.2019 !!!