You are currently viewing Повик за учесници на Тренинг курс во Литванија

Повик за учесници на Тренинг курс во Литванија

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по млади и ентузијастични луѓе на возраст од 18-30 години кои сакаат да поминат незаборавно лето на младинска размена во ЛИТВАНИЈА, на тема “Graphical Facilitation”! Тренинг курсот  ќе се одржи во периодот од 22-31 Август во Rural tourism homestead “Vilijossodyba”, Labanoras, Литванија.

Ако сакаш да запознаеш луѓе од Литванија, Романија, Словачка, Полска, Чешка, Италија или пак Естонија, тогаш ова е вистинската можност за тебе! И не само тоа, туку ќе имаш и можност да си ги подобриш своите вештини по Англиски јазик, комуникациски вештини и што уште не!

Затоа не се двоуми и аплицирај веднаш на следниов линк, бидејќи повикот е отворен до 27.07.2018, а имаме САМО 4 СЛОБОДНИ МЕСТА!

Цели на размената:

This is an introductory course to graphical facilitation and is addressed to beginners and no prior knowledge in drawing is required. We will guide participants through every step.

  • To develop for the participant’s practical knowledge, competences and abilities on how to apply graphical facilitation techniques and methods in youth work activities.
  • To understand why people have different learning needs and why graphic facilitation is an accessible tool for everybody.
  • To develop our graphical vocabulary and we will give meaning and form to our ideas.
  • To help you use mind mapping to talk, brainstorm, analyse, dialogue, reach conclusion, find solutions.
  • To increase the capacity of the partners to organize youth activities using graphical facilitation methods and techniques
  • During 8 days, we will discover the benefits of graphical facilitation and experience storytelling and recording stories in the community.

Во прилог може да најдете инфо пак за тренингот. InfoPack – Sketching Ideas
Пројавете го Вашиот интерес со пополнување на следниот формулар:http://ap.erasmusprojects.org/si/

Ве очекуваме !