You are currently viewing (Македонски) Младинска размена во Полска!

(Македонски) Младинска размена во Полска!

Место во Полска каде може да пробате торта од кромид и мак.

Волонтерски Центар Скопје објавува отворен повик за шест учесници од 20-25 години и еден лидер кој е постар од 18 години без граница на годините. Младинската размена ќе се одржи од 30ти септември до 8ми октомври 2018 година, во Насутов, Полска.

Краток опис на проектот:

“Photo- I” is a project of international youth exchange related to the subject of photography combined with interpersonal development and gaining valuable competences in the labor market. The main objective of the project is to increase awareness and skills of young people of using photography as a tool for self-presentation and communication in the Internet. During the exchange, we want participants to improve their interpersonal skills, communication, group work, self-presentation, taking photographs, creating and preparing events for the local community.

Youth exchange topics:

-interpersonal skills

-labour market opportunities

-offline self- presentation: society & me

-online self-presentation : social media & me

-photos & I

me & peers

-photo- I : photography, portraits, auto-portraits

Повеќе информации можете да добиете на следниот линк: TC PHOTO- I- INFOPACK

 

Доколу сте заинтересирани да бидете дел од овој проект кој е дел од Еразмус + програмата и на кој ќе ви бидат покриени трошоците за пат и сместување,  испратете ваша кратка биографија и мотивационо писмо и пополнета пријава Application form на vcs_contact@yahoo.com најдоцна до 12ти септември 2018 до 16.00 часот.

Погледнете го светот со други очи и ги очекуваме вашите пријави.

Волонтерски Центар Скопје