Seminar: “Team Up Youth – Digital Creativity & Employability in School Education”

Наставници во основно/средно училиште; студенти кои би сакале да работат како наставници/едукатори/предавачи/обучувачи/професори; младински работници; идни или моментални новинари. Освен учесници од Македонија, ќе бидат присутни групи и од Данска, Германија и Велика Британија. Целта на проектот е: подобрување/ развивање на дигитални компетенции кај млади едукатори/новинари/наставници кои понатаму би ги пренеле во својата работа/настава или слично. Повеќе информации за проектот можете да прочитате на http://www.facebook.com/TeamUpYouth. Крајниот рок за аплицирање е 22ри август 2015 со испраќање кратка биографија на следната е-маил адреса: vcs_contact@yahoo.com . Доколку имате било какви прашања поврзани со овој проект слободно контактирајте не на истата е-маил адреса. Со почит, Тимот на ВЦС