You are currently viewing ЕВС Во ВЦС: Фархијо Либан Фара

ЕВС Во ВЦС: Фархијо Либан Фара

Здраво, јас сум Фархијо Либан Фара. Имам 18 години и живеам во Белгија во Леувен (Диест). Имам 6 сестри и двајца браќа. Јас сум друштвена личност, во мојата последна година на училиште за хуманистички науки. Моите хоби се атлетика, забавување и дружење со пријателите. Јас сум лидер во КЛЈ што претставува младинско движење. Исто така сум ангажирана и за мониторинг на игралишта за време на летото. Ова го работам веќе 3 години. Ова лето ја добив и дипломата за аниматор. Оваа година поминав 2 недели на игралиштата и навистина е интересно бидејќи запознаваш луѓе и ги среќаваш пријателите кои веќе се таму и ги забавуваат децата. Сега сум во Скопје, Македонија на волонтерска работа, пристигнав во петокот. Го избрав ова бидејќи верувам дека е интересно искуство да се доживее. Скопје е убав град со убави обележја. Македонија е земја со пријателски настроени луѓе и навистина е ефтино овде.