You are currently viewing Call for volunteers in Romania!

Call for volunteers in Romania!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага за волонтери од Македонија што ќе учествуваат на ЕСК проектот “ARTclusion” во Тргу Жиу, Горж, Романија.

Место: Тргу Жиу, Горж, Романија

Датум: 1.09.2020 to 31.08.2021

!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19

Целта на овој проект е да се поддржи социјалното вклучување на младите со интелектуална и физичка попреченост преку мултикултурни искуства и уметничко-базирани терапии.

За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ

Технички детали:
Проектот е финансиран од ЕРАСМУС +, така што сите патни трошоци (до 275 евра) ќе бидат надоместени според прописите на ЕРАСМУС +. Сместување, осигурување, месечен џепарлук и храната се обезбедени.

Апликација:
Испрати мотивационо писмо одговарајќи на следниве прашања:
Кој си ти? Колку години имаш? Зошто сакаш да учествуваш? Како ќе допринесеш за проектот? … И испратете CV (на англиски јазик) на vcs_contact@yahoo.com

Краен рок за аплицирање: 23.08.2020