“Act it Out!” во Унгарија

Од 24 септември до 3 октомври годинава, вкупно 5 младински работници, претставувајќи го Волонтерски Центар Скопје беа сведоци и активни учесници на обука "Act it Out!" во Дебрецен, Унгарија. Целта на проектот е да стекне ново знаење за Image и Forum theater. Секојдневно опкружени со позитивна енергија, работната атмосфера беше одлична. Добрата подготвеност на организаторите…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-25 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „The ugly duckling and other short stories…revisited“ во Романија. Место: Сарата Монтеору – Бузау, Романија Датум: 21.03 - 31.03.2023 За проектот: Целта на проектот е да се промовира толеранцијата и…

0 Comments

Повик за обука во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+20 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “Let’s break the breaking news” во Романија. Место: Сарата-Монтеору и Бузау, Романија, Романија Датум: 01.02 - 10.02.2023 За проектот: Целта на проектот е да им обезбеди на младинските работници нови методи и алатки за развој на критичко…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 8 учесници/волонтери и 1 лидер на групата од Македонија кои сакаат да учествуваат на младинска размена “Break a leg!”. Место: Costinești, Romania Датум: 5.06-24.06.2021 !! Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација !! Повеќе за проектот: Целите на оваа Младинска размена е…

0 Comments