VOICES OCTOBER 2022

Додека сè околу нас се подготвува за нови почетоци, полека сè си доаѓа на свое место. Најубавите бои го заземаат секој дел од градот, апсолутно е невозможно да се игнорира дека годишните времиња се менуваат. Годината се ближи кон својот крај во живописните црвени и златни бои, сите во исчекување на ведрината на зимата и…

0 Comments

ВОИСЕС Мај 2021

Еј, Мај е! Што мислите за мај? Не е некој многу посебен месец, нели? Дали знаете дека во ниту еден друг месец од годината, првиот и последниот ден од месецот никогаш не се повторуваат? На пример, доколку 1 мај е во сабота, во ниту еден друг месец од годината, „први“ нема да се „падне“ во…

0 Comments