Дозволете тишината да ви зборува – сознанија од Лагуепи, Франција

Дискусиите за оформување на младите умови беа значајна тема во последниве години, особено во областите поврзани со образованието. Давањето простор за креативно истражување, емоционално изразување и слобода да се нурнете во активности се чини дека се во сржта на ефективниот развој на младите. За моја среќа, ми беше дадена можност да ги истражам овие концепти…

0 Comments

ВОИСЕС јуни 2024

Времето минува толку брзо. Се чувствувам како постојано да се забрзува. Не знам дали и вие го мислите истото, но понекогаш се чини дека светот се менува побрзо од порано. Можеби тоа е затоа што стареам. Или, пак, затоа што информациските системи работат побрзо, социјалните медиуми се на „копче“ и може да се поврзеш со…

0 Comments

UNITY CANVAS: Collective Art for Wellness & Awareness

Како изгледа еден проект одржан во рурален предел? Ако негогаш сте се запрашале, ќе дознаеме од Сара, која само што се врати од Дордоњ, Франција, каде беше учесник на обуката „UNITY CANVAS: Collective Art for Wellness & Awareness“ во периодот од 29.04 – 06.05.2024. На оваа обука учествуваа млади од Македонија, Полска, Грузија и од…

0 Comments

Повик за младинска размена во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (16-30 години) и лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Let's Get Mental“ во Словенија. Лидерот на групата ќе учествува и на подготвителниот состанок кој ќе се случи од 3.06. - 6.06.2024 година. Место: Горење при Зречах, Словенија Датум: 30.06 – 8.07.2024 За проектот:…

0 Comments

Повик за обука во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во обука „Keep dreaming“ во Македонија. Место: Струга, Македонија Датум: 23.10 – 28.10.2023 За проектот: Дали сте заинтересирани да ја подобрите вашата ментална благосостојба додека учествувате во различни активности? Придружете се на обуката „Keep dreaming“, дизајнирана да го подобри социјалниот…

0 Comments