Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: 20.07.2024 – 20.07.2025 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да организираат…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: (12 месеци) јануари 2024 – јануари 2025 / март 2024 - март 2025 За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација…

0 Comments

Кажи и Y.E.S. на Литванија

„Проект во Литванија? Во екот на летото? Тоа звучи како одлична авантура!“, е мисла која ми мина низ главата во истиот момент кога дознав за младинската размена на „Еразмус+“ - проектот: “YOU(th) early start – Y.E.S.”. Кога би знаела само колку таа мисла ќе ми придонесе и ќе ме исполни со нови искуства, знаења и…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочниот ЕСК-проект „Volunteering Opportunity in Youth Space VAGA” во Литванија. Место: Вилнус, Литванија Период: 01.09.2023 – 31.08.2024 (12 месеци) За проектот: Младински центар „Мес“ во Вилнус е најголемиот отворен младински работен центар во Литванија и се состои од 7 отворени младински простори. „VAGA“ е само…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: септември 2023 - септември 2024 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност…

0 Comments

Повик за младинска размена во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (16-19 години) и 1 лидер (+21 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „YOU(th) early start - Y.E.S.“ во Литванија. Лидер на групата ќе учествува и во подготвителната посета пред младинската размена. Место: Анталиепте, Литванија Датум на подготвителната посета: 3-4.07.2023 (+ 2 дена за патување) Датум на…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: јануари 2023 – јануари 2024 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: декември 2022 – декември 2023 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: октомври 2022 – октомври 2023 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да…

0 Comments

Call for a blended mobility in Lithuania

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 возраст) кои сакаат да учествуваат на мобилноста “Shake a leg, together!“ во Литванија. Место: Анталиепте, Литванија Датум: 23.08-29.08.2022 За проекгот: Проект за здрав и активен животен стил со цел да достигне што е можно повеќе луѓе во земјите-учесници и да ги охрабри учесниците да преземат каква било физичка…

0 Comments

Повик за младинска размена во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија за учество на Младинската размена „Get eco, stay friendly“ во Литванија. Место: Анталиепте, Литванија Датум: 28.4 – 6.5.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е насочен кон подигнување на…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект "Volunteering opportunities" во Вилнус, Литванија. Место: Вилнус, Литванија Период: Jануари 2022 – Jануари 2023 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат за влез…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект во Вилнус, Литванија. Место: Вилнус, Литванија Период: Jануари 2022 – Jануари 2023 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат за влез на македонски државјани.…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: 15.12.2021 - 15.12.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат за влез на македонски државјани. !!…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер, 18-30 години, од Македонија, за учество на ЕСК проектот “Democratic School” во Вилнус/Тракаи, Литванија. Место: Вилнус/Тракаи, Литванија. Датум: Мај 2021- Мај 2022 година !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19!!   Повеќе за проектот: Democratic School е приватно училиште…

0 Comments

Call for volunteer in Lithuania! 

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по еден волонтер, 18 - 30 години, од Македонија за учество на ЕСК проектот „ SOS Family Strengthening Program “ во Литванија. Место: Вилнус, Литванија. Датум: Декември 2020 - Декември 2021 година  (една година ) !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Проектот е…

0 Comments

Повик за волонтери за различни проекти во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да волонтираат на еден од 3 EVS проекти во Вилниус, Литванија! Место: Вилниус, Литванија Прв проект: „Mamos delne“ е градинка којашто обезбедува претшколско, социјално (храна, дневен одмор итн) и уметничко образование. На волонтерите им е понудено да помогнат во овие активности и да ги имплементираат со нејзините/неговите…

0 Comments