(Македонски) Меѓународен ден на младите

Деновите минуваат, 12-ти август, уште еден обичен ден од топлото лето или нешто повеќе од тоа? Многу повеќе од обичен летен ден , во право сте! Недалечната 1999, 12-ти август го одреди за меѓународен ден на младите. Генералното собрание на Обединетите Нации во 1999 година донесе одлука со која 12-ти август го определи како меѓународен…

0 Comments