Годишен извештај 2023

Дозволете да пропатуваме низ 2023 година преку ВЦС! Наполнивме 18 години, а повеќе бројки ќе најдете на страниците на нашиот Годишен извештај. Уште една година бевме домаќини на меѓународни волонтери и практиканти кои учествуваа во различни активности во Скопје (и пошироко). Бевме партнери во повеќе локални и меѓународни проекти низ Европа и ги испраќавме нашите…

0 Comments

НОВО ПОГЛАВЈЕ ОД ПРОЕКТОТ “SCHOOL MEETS BUSINESS”

Овој понеделник, 16 Мај 2022 година, во хотел Континентал во Скопје, ВЦС обезбеди логистичка поддршка и организација на Почетна конференција за проектот „Училиштето се среќава со компаниите“ на австриското Федерално Министерство за образование, наука и истражување, во соработка со Македонското Министерство за образование и наука (МОН) и Центарот за Стручно образование (ЦСОО). Овој регионален проект…

0 Comments

Повик за обука во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ години) од Македонија за учество на обуката за проектот: „Tools TOOLS - Tools to Open Our Leaders’ Skills” во Варењ, Франција Место: Варењ, Франција Датум: 19.4 – 28.4.2022 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Преку оваа обука на учесниците…

0 Comments

Повик за младинска размена во Струга, Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 млади учесници (16-20 години) и 2 младински лидери (20+) од Македонија кои сакаат да учествуваат на младинската размена “CUTE: Cooperate Understand Tolerate Empower”. Место: Струга, Македонија Датум: 10.08 – 18.08 2021 Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација! За проектот: Младинската размена…

0 Comments

Повик за Тренинг курс!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 7 учесници (16-23 години) од Македонија кои сакаат да учествуваат во проектот “Peer Act“. Првиот тренинг “Thematic Awareness Training (TAT)” ќе биде онлајн, како дел од комплетниот ЕПТО тренинг циклус. Место: ОНЛАЈН Датуми: Првиот дел од проектот “Thematic Awareness Training (TAT)”,  е предвиден за четири различни групи кои…

0 Comments

VOICES July 2020

„Танцот е скриената страст на нашата душа“ - Марта Грахам Овој месец танцувањето е нашата страст. Тоа е чудесен начин на изразување, да се ослободите од стрес и да заборавите на сѐоколу вас. Времето на изолација изминува, имавте ли доволно време да погледнете во своето внатрешно „Јас“, да ги увидете вашите мисли и сништа, можеби…

0 Comments

Повик за волонтери во Естонија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер од Македонија да земе учество на ЕСК проектот „Заедница на волонтери“ во Естонија. Има 10 отворени позиции во различни младински центри, градинки и центри за попреченост ширум Естонија. Сите проекти стартуваат во Септември 2020 година. Завршетокот ќе биде во Јуни, Јули, Август или Септември 2021 година, зависно…

0 Comments