Повик за волонтери во Луксембург!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Discover Luxembourg 2.0”. Место: Луксембург Датум: 4.06 – 4.07.2024 (4 недели) За проектот: Главниот фокус на овој проект е инклузијата. Преку планираните активности учесниците ќе го научат разбирањето на инклузијата на лицата со попреченост и како може да се живее. Друга цел…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 МУЗИЧАРИ (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „mEUsic“ во Шпанија. Место: Наваредонда де Гредос, Шпанија Датум: 11.09 - 18.09.2023 За проектот: Музиката е „јазик“ што го „зборуваат“ сите ширум светот. Пренесува чувства, пораки, култури и многу повеќе, без потреба од зборови. Ова е…

0 Comments

Повик за обука во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука "Youth Trainers Academy" во Полска. Место: Закопане, Полска Датум: 09 - 15.10.2022 За проектот: Youth Trainers Academy/Младинската Академија за Обуки е обука посветена на младински работници и млади обучувачи за да се здобијат со нови вештини и знаења…

0 Comments

„Како го менував општеството“ – пет млади луѓе се ангажираа за различни проблеми во државата

Прочитајте како нашите Петар, Марија, Стефанија, Сара и Јана успеаја да го променат општеството. Тие се дел од проектот: “European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum” (Европските млади во првите редови на активното граѓанство: Патоказ кон колективен југо-северно-источен-западен моментум“, организиран од Волонтерски Центар Скопје, а поддржан од…

0 Comments

(Македонски) Промовирање на Европските вредности кај младите

Волонтерски Центар Скопје е дел од проектот „Младите и европските вредности“ во имплементација на Коалиција на младински организации СЕГА, а поддржан од Генерален Секретаријат на Влада на Република Северна Македонија, преку Програмата за финансиска поддршка на здруженија и фондации. Првата активност беше Обуката за примена на ЕУ методологија за интегрирање на Европските трендови и практики…

0 Comments

Panel discussion “The Youth and Europe”

Волонтерски Центар Скопје на ден 22 септември во просториите на Општина Кисела Вода - Скопје одржа панел дискусија на тема ,,Младите и Европа’’ како дел од проектот „Младите и европските вредности“ во имплементација на Коалиција на младински организации СЕГА, а поддржан од Генерален Секретаријат на Влада на Република Северна Македонија, преку Програмата за финансиска поддршка…

0 Comments