Повик за волонтери во Луксембург!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18-30 години) од Македонија за учество на тимски волонтерски проект „Discover Luxembourg 2.0”. Место: Луксембург Датум: 4.06 – 4.07.2024 (4 недели) За проектот: Главниот фокус на овој проект е инклузијата. Преку планираните активности учесниците ќе го научат разбирањето на инклузијата на лицата со попреченост и како може да се живее. Друга цел…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 МУЗИЧАРИ (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „mEUsic“ во Шпанија. Место: Наваредонда де Гредос, Шпанија Датум: 11.09 - 18.09.2023 За проектот: Музиката е „јазик“ што го „зборуваат“ сите ширум светот. Пренесува чувства, пораки, култури и многу повеќе, без потреба од зборови. Ова е…

0 Comments

Младинскиот активизам го подобрува квалитетот на животот кај младите

„Квалитетот на живот и перцепцијата на младите за иднината во нашата држава не е на завидно ниво и младите сметаат дека платите се ниски, а цената на производите расте и тоа ја отежнува ситуацијата да имаат стандард на живот како што посакуваат. Слободното време на младите луѓе се сведува на посета на кафулиња и гледање…

0 Comments

Повик за Младинска размена во Торино, Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 млади учесници и 1 младински лидер од Македонија кои сакаат да учествуваат на младинската размена “I LOVE YOU… RBAN”. Место: Торино, Италија Датум: 7.08 - 15.08 2021 Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација! За проектот: Проектот има за цел да…

0 Comments

Building up a human(itarian)

Волонтерски Центар Скопје продолжува со активностите поврзани со проектот TEHV. Со стекнатите знаења од обуката на организаторите (ADRA SK, ADICE) пристапивме кон практична имплементација на методите и алатките потребни за подигнување на капацитетите на ВЦС и усогласување со европската регулатива и препораки. Активно работиме на усогласување на постоечките полиси според стандардите на програмата EU Aid…

0 Comments

Call for volunteers in LITHUANIA!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија да земат учество на ЕСК проектот "Volunteering connecting people” & "Stronger local communities through Volunteering”во Вилнус и Тракаи, Литванија. Место: Вилнус и Тракаи, Литванија. Датум: 01.09.2020 - 31.08.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Достапни се повеќе проекти.…

0 Comments