Повик за Тренинг курс во Чешка република!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 3 учесника (18+) од Македонија кои сакаат да учествуваат на Тренинг курсот „Digital Resilience 4 You(th)!“ во Чешка република. Место: Бланско, Чешка република Датум: 19.3 – 26.03.202 2 Согласно со побарувањата на организацијата-домаќин, проектот побарува учесниците да бидат целосно вакцинирани (со 2 дози) со некоја од европски одобрените вакцини…

0 Comments

Повик за младинска размена во Естонија

Волонтерски центар Скопје бара 5 учесници (18 – 25 години) и 1 младински лидер (18+) од Македонија за учество во младинската размена „Be an Agent of Change“ во Естонија. Младинскиот лидер ќе треба да учествува APV (Advanced Planning Visit) од 8 до 10 октомври во Тарту! Место: Вилјанди, Естонија Датум: 26.10. – 03.11.2021 !! Можни…

0 Comments

ВОИСЕС Март 2020

Како што се наближува пролетта, ова издание на ВОИСЕС е преплавено од теми полни со светлина, љубов и прашања. Темата на месецот ќе ве однесе длабоко во светот на тетоважите, можеби и толку длабоко што ќе направите една на својата кожа! И една од најважните работи во животот, љубовта. Може ли некој да ја објасни?…

0 Comments

Call for a volunteer in Turkey

Бараме еден волонтер од Македонија за волонтирање на проектот “Volunteering with SG”.   Место: Анкара, Турција   Датум: 01.03. – 30.04.2020 г.   За проектот: Турција ќе биде домаќин на проект “Volunteering with SG”  кој ќе вклучи волонтери од Македонија. Целта е да се вклучат млади луѓе кои не се вработени, образовани или обучени како…

0 Comments

ЕВС проект во Брисел, Белгија

Волонтерски Центар Скпоје објавува повик за 8 волонтери во Брисел,  Белгија.   Има 8 слободни волонтерски места на неколку различни проекти во Брисел, Белгија. Повеќето проекти започнуваат во август или септември 2019 и траат 12 месеци. Симнете го инфо пак- от за повеќе детали за секој проект. Некои проекти содржат директен контакт со обесправени луѓе,…

0 Comments