Повик за обука во Шкотска!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука  "Rainbow Youth" во Шкотска. Место: Питлохри, Шкотска Датум: 05.12 - 13.12.2022 За проектот: Обуката за проектот: „Rainbow Youth” се фокусирана на работа со теми за сексуална ориентација, родова еднаквост и изразување, како и полови карактеристики во младинската…

0 Comments

NO Hate Speech: Increasing Competencies of Young People to Use Media and Theater Based Tools to Combat Hate Speech

Брошурата за добри практики е дел од проектот "NO Hate Speech: Increasing Competencies of Young People to Use Media and Theater Based Tools to Combat Hate Speech" („БЕЗ говор на омраза: Зголемување на компетенциите на младите за користење алатки засновани на медиуми и театар за борба против говорот на омраза“.) Проектот се состоеше од две…

0 Comments

Работилница за проектот „PeerAct“

Пријавете се на работилницата уште денеска и дружете се додека учите нешто ново! За кого? За сите што се заинтересирани Возраст: 14-25 години Каде: ОУРЦ "Д-р Златaн Сремец", Скопје Кога? 27.06 - 01.07.2022, 12:00-16:00 или 05.07. - 08.07.2022,12:00-16:00 (одберете датум) Што очекуваме од вас? Целосна достапност за време на работилниците Дали некогаш сте се соочиле…

0 Comments