„DigiTime“ во Шведска

Декември 2022 година во Варберг, Шведска. Учесниците кои доаѓаа од осум земји (Бугарија, Италија, Турција, Португалија, Македонија, Полска, Романија и Шведска) имаа шанса да научат и споделат вештини и знаења за климатските промени и дигиталното раскажување приказни за време на младинската размена „Digital Storytelling: DigiTime“ од 3 до 9 декември 2022 година. Преку различни гледишта…

0 Comments

Повик за младинска размена во Шведска!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18-25 години) и лидер на групата (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена “Digital Storytelling: DigiTime” во Шведска. Место: Варберг, Шведска Датум: 3.12. - 9.12.2022 За проектот: DigiTime има за цел да ја подигне свеста за климатските промени и одржливиот пристап преку користење на дигитално…

0 Comments

Тренинг-курс, Анкара : “Digital Youth At Your Best”

Проектот се одржа од 23 до 30 август 2021 година во Анкара, Турција. Четири учесници од Македонија учествуваа на проектот: Сања, Ангела, Мими и Велјан. Останатите учесници беа од Романија, Турција, Италија, Литванија и од Шпанија. Возрасната граница беше од 18 до 40 години. Групата во Анкара беше многу продуктивна, ефикасна и ефективна. Научивме толку…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Турција

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ возраст) кои сакаат да учествуваат на тренинг курсот “Digital Youth at Your Best“ во Турција. Место: Анкара, Турција Датум: 23.08 – 30.08.2021 ! Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација ! За проекгот: Тренинг курсот има за цел да…

0 Comments