EVS in VCS: Robin Faes

EVS in VCS: Robin Faes

Здраво! Моето име е Робин , јас сум од Антверпен, Белгија. Имам 20 години и истовремено студирам и работам. Во Белгија, во моето слободно време, волонтирам во младински центар, кој е бар во текот на неделата и идеално место за домаќин на забавите за време на викендите. Значи, да се биде волонтер во бар и да се биде белгиец  во исто време ја прави совршената комбинација за еден уживател на пиво, како мене, и навистина уживам во тоа.

Македонија ја избрав затоа што не знаев многу работи за неа. Во Белгија на кого и да споопштев дека одам во Скопје, сите ме прашуваа каде е тоа место. Тука сум само 3 дена, и културните разлики и заедничките работи навистина ме импресионираат. Се надевам дека ќе научам уште многу работи и дека ќе ги научам луѓето тука на начинот на живот на белгијците.

Робин Фаес