Воицес фебруари 2018

Ајде да спортуваме Колку поголеми очекувања, толку поголеми разочарувања. Се надевавме на полуфинале и на медал, на крајот дигнавме раце, па најголемиот дел од нас и не знаат како заврши Европското првенство во ракомет што минатиот месец се одржа во Хрватска. Така е тоа во…

0 Comments

Воицес јануари 2018

Тоа е тоа чувство. Се вика љубов. Психолозите тврдат дека е засновано врз емотивното врзување за одредена личност. За неа сме подготвени да направиме сѐ, да тргнеме и на крајот на светот. Со таква приказна вреди да се започне годината. Прочитајте ја во јануарското издание…

0 Comments

Воицес декември 2017

Ете, и 2017 година ја оставивме зад нас. Во следните денови ќе правиме ретроспектива што сме направиле, каде сме биле успешни, а каде сме потфрлиле. И ќе си дадеме ветувања дека од Новата година... Всушност, најпрво треба да го погледнеме својот распоред и да ги…

0 Comments

Воицес ноември 2017

Го гледаме нивното патење и страдање, но и им се восхитуваме на борбата, храброста и истрајноста. Животот не бил великодушен кон нив, а тие не се предаваат. Принудени да ги напуштат родните огништа, своите блиски и се што имале, се судруваат со неразбирање, омраза и…

0 Comments

Воицес октомври 2017

Да, есента чукна на нашите прозорци, секаде околу нас е, и го чувствуваме здивот! Психолозите тврдат дека најдобар лек за есенската тага е љубовта. Според нив, есенските љубови се многу поквалитетните од жешките летни авантури и флертови. Во недостиг од светлина, имаме потреба со некого…

0 Comments