ВОИСЕС Март 2020

Како што се наближува пролетта, ова издание на ВОИСЕС е преплавено од теми полни со светлина, љубов и прашања. Темата на месецот ќе ве однесе длабоко во светот на тетоважите, можеби и толку длабоко што ќе направите една на својата кожа! И една од најважните…

0 Comments

ВОИСЕС Февруари 2020

Иако временските прилики не ни го потврдуваат тоа, ние сме на средина од зимата. Деновиве, термометарот се искачува и до 13 целзиусов степен, но ноќите се уште се долги, темни и студени. Тогаш, што би било подобро од уживување во убаво друштво и добар пријател?…

0 Comments

ВОИСЕС Јануари 2020

Крајот е нов почеток. Со доаѓањето на секоја нова година, луѓето не застануваат со своите надежи, планови, фантазии, соништа, идеи... Тимот на VOICES се придружува на овој глобален ентузијазам и ви ветуваме дека нема да застанеме со фантазирањето! Но, прво, да ве вратиме во античките…

0 Comments

ВОИСЕС Декември 2019

Ух, конечно последниот месец на годината настапи на сцената и ние можеме да кажеме ЗБОГУМ на 2019 година. Во новата година ќе ги понесеме убавите спомени, научените лекции од нашите животни искуства. Сево ова ќе го споделиме со нашите најблиски во топла амтмосфера, уживајќи ги…

0 Comments

ВОИСЕС Ноември 2019

Овој месец врската помеѓу човештвото и Земјата е наша тема на разговор во „Главата во ѕвездите“. Поврзаноста со Мајката Земја и нејзините деца е огромна. Како луѓето се однесуваат кон нашaта Мајка Земја и како ние се однесуваме во нашите меѓучовечки односи е од голема…

0 Comments

ВОИСЕС Октомври 2019

Беше Октомври во Земјата на Сонцето точно 2019 година. Традиција на земјата беше бабите и дедовците да се грижат за внуците додека нивните родители одеа на работа и заработуваа за живот. Бабите и дедовците им раскажуваа приказни на своите внуци, отткако ќе завршеа со училишните…

0 Comments

ВОИСЕС Септември 2019

На летото му се ближи крајот, деновите почнуваат да стануваат се пократки и топлината во којашто уживавме (или не мачеше) чекор по чекор се пресликува во ладна зима или есен. Па, животот продолжува и секој крај вклучува почеток на нешто ново. Еве, ново издание на…

0 Comments

ВОИСЕС Јули & Август 2019

Сега тргнете на патување со нашете летно издание, полно со приказни за патувања и за Светот. Прочитајте за Томас Мајкснер, момчето што го помина светот на велосипед. Дали некогаш сте се заљубиле во странец? Прочитајте ја нашата статија за љубовта и пријателството низ континентот. Уметникот…

0 Comments