Just for slider images

Меѓународен ден на волонтерите 2021 | Волонтирај сега за подобра заедничка иднина

Драги наши партнери, волонтери, пријатели, соработници... Декември е месецот што означува крај на годината, но за нас е почеток на активностите со кои го промовираме волонтерството, придобивките и можностите што ги нуди(ме). А, во декември го славиме нашиот роденден, па ред е да го одбележиме…

0 Comments

All Aboard the MentorShip

Волонтерски Центар Скопје е дел од проектот "All Aboard the MentorShip". Проектот е финансиран од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, а го спроведува организацијата “Инфо фронт - Прилеп“  Главна цел на проектот е да се ​​обучат младински работници во областа на менторството преку…

0 Comments

Воисес Декември 2021

Врзете ги појасите. Крајот на годината брзо се приближува. Декември е месец на радост, среќа и можност да го завршите она што сте го започнале. Исто така, време е да размислуваме, да го разгледаме нашето минато и да правиме планови за новата година. Сепак, не…

0 Comments

Повик за волонтер во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер заучествона долгорочен (9 месеци) ЕСК-проектподнаслов: “Sport for Social Support 3” во Анталија, Турција. Место: Анталија и Демре, Турција Датум: Февруари, 2022 година !!! Можни се евентуални промени на проектните датуми, зависно од моменталната состојба со COVID-19 !!! Волонтерот ќе…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) од Македонија за учество во долгорочниот ЕСК–проект во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: 15.12.2021 - 15.12.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (18+ години) од Македонија за учество во тренинг курсот “Empathy through creativity” во рамки на проектот “Imagine, Improvise, Integrate” во Македонија. Место: Струга, Македонија Датум: 25.11-3.12.2021 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-35 години) од Македонија за учество во тренинг курсот “Preventing radicalization of young people through youth work” во Македонија. Место: Струга, Македонија Датум: 25.11-3.12.2021 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со…

0 Comments

Запознајте го Муамер, новиот ЕСК-волонтер од Турција

Здраво на сите, Моето име е Муамер. Роден сум во Анкара во Турција. Имам 28 години. Дипломирав на Техничкиот универзитет „Black see (Црно Море)“. Сакам да читам книги и да се дружам. Имам брат. Програмата Европски Солидарен Корпус им дава можност на луѓето да ги…

0 Comments

VOICES November 2021

Ноември е месец на благодарност, и иако е некако груб годинава, сепак е потсетник дека мораме да размислуваме, да бидеме свесни и благодарни за она што веќе сме го постигнале, притоа да поставуваме цели и да се стремиме повисоко и повисоко. Истото го направи и…

0 Comments

Повик за волонтери во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество во долгорочниот ЕСК–проект “Youth at risk of social exclusion” во Шпанија. Место: Сабадел и Матаро (во близина на Барселона), Шпанија Период: 1.12.2021–31.11.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација…

0 Comments