Светлата европска иднина

Да, беше навистина предизвикувачки да се организира настан со педесетина физички учесници во период на олабавување на мерките и се уште недоволна доверба дали го победивме „Ковид-19“. Но, тие прекрасни млади личности заслужија да добијат шанса да ги презентираат во живо своите проекти со кои…

0 Comments

„Како го менував општеството“ – пет млади луѓе се ангажираа за различни проблеми во државата

Прочитајте како нашите Петар, Марија, Стефанија, Сара и Јана успеаја да го променат општеството. Тие се дел од проектот: “European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum” (Европските млади во првите редови на активното граѓанство: Патоказ кон колективен…

0 Comments

Младите ја будат свеста за здрава животна средина

Младите кавадарчани предводени од нашата волонтерка, Марија Ристова продолжија со акциите за разубавување на градот и неговата околина. Во саботната еко-акција во месноста „Журов дол“ над селото Ваташа беа засадени 60 садници на чемпрес со што беше испратена уште една порака за важноста на чистата…

0 Comments

(Македонски) Младите ја будат свеста за здрава животна средина

Младите кавадарчани предводени од нашата волонтерка, Марија Ристова продолжија со акциите за разубавување на градот и неговата околина. Во саботната еко-акција во месноста „Журов дол“ над селото Ваташа беа засадени 60 садници на чемпрес со што беше испратена уште една порака за важноста на чистата…

0 Comments

Во сабота го чистиме Козјак

По ефективната акција за чистење на Водно, волонтерите од „За почиста Македонија“ предводени од нашиот Петар Стевановиќ продолжуваат со активностите за зачувување на природата и одржување на чиста околина. Во сабота (3 октомври) на дневен ред е Козјак, поточно преубавото место „Терасата на Козјак“ која…

0 Comments

On Saturday we are cleaning Kozjak

По ефективната акција за чистење на Водно, волонтерите од „За почиста Македонија“ предводени од нашиот Петар Стевановиќ продолжуваат со активностите за зачувување на природата и одржување на чиста околина. Во сабота (3 октомври) на дневен ред е Козјак, поточно преубавото место „Терасата на Козјак“ која…

0 Comments

Stefanija, May challenges

Challenge 1: Changemaker Story Stefanija believes that any society could change if everyone works on their mental health, especially during these stressful COVID-19 situation. She believes that working with youngsters would be most beneficial, because they are in the process of physical and emotional development…

0 Comments

Stefanija, April challenges

Challenge 1Interview with 5 close people about active citizenship 1.Do you vote regularly? - I have not missed a single election since I have the right to vote, and I would not miss it in the future. I see it as an obligation.- I usually…

0 Comments

Marija, May challenges

Challenge 1: Changemaker Story My name is Marija Ristova and I am just an ordinary student in a small town in Macedonia, Kavadarci. I am studying in a high school and my aim is to make my voice and my actions about raising awareness be…

0 Comments

Marija, April challenges

Challenge 1Interview with 5 close people about active citizenship 1. Do they regularly vote? She doesn’t vote because she is 17 years old, but when she turns 18, she would love to (female, 17)She says no, because sometimes the decisions that are given are not…

0 Comments