Годишен Извештај 2019 – Волонтерски Центар Скопје

Од година во година ВЦС продолжува да работи со млади луѓе од цела Европа, нуди можности и искуства преку разни проекти, волонтирање, настани и работилници. Годината 2019 беше уште една успешна година со сите овие мобилности: испративме преку 150 луѓе од Македонија на меѓународни проекти…

0 Comments

Annual Report 2019 – Volunteers Centre Skopje

Од година во година ВЦС продолжува да работи со млади луѓе од цела Европа, нуди можности и искуства преку разни проекти, волонтирање, настани и работилници. Годината 2019 беше уште една успешна година со сите овие мобилности: испративме преку 150 луѓе од Македонија на меѓународни проекти…

0 Comments

Донации од срце – Дневен Центар за деца на улица

Во овие времиња на поинакви предизвици, кога новата реалност е креирана и под влијание на пандемијата на COVID-19, Волонтерски Центар Скопје продолжува во континуитет со своите работни задачи и активности, соработки со своите партнери. Иако дел од нив се одложени, ставени на чекање, сепак има…

0 Comments

Donations from heart – Daycare Centre for street children

Во овие времиња на поинакви предизвици, кога новата реалност е креирана и под влијание на пандемијата на COVID-19, Волонтерски Центар Скопје продолжува во континуитет со своите работни задачи и активности, соработки со своите партнери. Иако дел од нив се одложени, ставени на чекање, сепак има…

0 Comments

French Conversation online class

Bonjour! Дали сакате да научите и да вежбате практично француски? Нашите волонтери од Франција би сакале да ве поканат на работилница за јазична и културна конверзација овој четврток, 23 Април во 17:30 часот. Работилницата ќе биде онлајн на Jitsi meet. Било кое ниво на познавање…

0 Comments

Shake a leg, together

Волонтерски Центар Скопје има чест да ви претстави уште еден проект од КА2 програмата, каде тимот на ВЦС е еден од водечките во развојот и во реализацијата. Тимот се состои од пет млади луѓе кои со помош на организацијата ќе бидат оние кои ќе ги…

0 Comments

Shake it, shake it or just move

Волонтерски Центар Скопје има чест да ви претстави уште еден проект од КА2 програмата, каде тимот на ВЦС е еден од водечките во развојот и во реализацијата. Тимот се состои од пет млади луѓе кои со помош на организацијата ќе бидат оние кои ќе ги…

0 Comments

Kickoff: European Youth at the Frontlines of active citizenship, a Roadmap towards a collective “South-North-East-West” Momentum

Starting from 12th till 19th of March 2020 VCS Skopje was hosting the Planning Meeting for the Erasmus+ KA3 European Youth Together Project: "European Youth at the Frontlines of active citizenship, a Roadmap towards a collective “South-North-East-West” Momentum". VCS Skopje is honored to be the Coordinating…

0 Comments

ПОВИК ЗА НОВИ ИНИЦИЈАТИВИ

ДАЛИ ИМАШ ИДЕЈА КОЈА ЌЕ ГО НАПРАВИ СВЕТОТ  ПОДОБАР? Дали имаш од 15 до 29 години, ентузизајам, желба и волја да ја подобриш твојата заедница? Поконкретно, дали имаш идеја или иницијатива која би спаѓала во некоја од овие области: Образование и доживотно учење (човекот учи…

0 Comments