Повик за учесници за ТK “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Бугарија

Бараме 3 македонски учесници кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Бугарија, Литванија, Шпанија, Италија, Луксембург, Полска и Словачка на меѓународниот тренинг курс "R.R.R. - Raising Radio Reaction" во Ловеч, Бугарија. Место: Ловеч, Бугарија Датуми: 29.08. - 07.09.2019 За проектот: Проектот има за цел…

0 Comments

Да се бориме против говорот на омраза заедно

Бараме еден младински работник од Македонија   Помеѓу 1 и 9 септември, во Брага, Португалија, ќе се одржи последниот дел од проектот „No Hate Speech: Methods and Techniques Combating Hate Speech“. Тоа е проект кој се фокусира на подигање на способностите на младинските работници и…

0 Comments

Чекор кон подобро разбирање, соработка, толеранција и оспособување

Поздрав од Струга, каде што младинската размена CUTE 2019 работи со полна пареа. „CUTE“ стои за соработка, разбирање, толеранција, оспособување. Целта на размената е да помогне на учесниците да се развијат во сите четири аспекти. Учесниците имаа неколку дена полни со работилници и активности за…

0 Comments

Дали сакаш да работиш со постари луѓе?

Бараме волонтер на возраст помеѓу 18 и 30 години за долгорочен ЕВС во Малага, Шпанија. Проектот трае 10 месеци, почнувајќи од 1 септември 2019 година и завршува на 30 јуни 2020 година. Име на проектот е „Let's gardening with the elders!”. Волонтерите ќе работат во…

0 Comments

Овластени од природата – Повик за волонтери

Бараме 12 волонтери од 18 до 30 годиниза "Empowered by nature" - проектзакраткорочниволонтерскигрупи,од 1 до 30 септември 2019 годинавоХортобаги, Унгарија (селовосрединатананационалниотпаркХортобаги). Empowered by nature- природатакакоизворнасаморазвој, креативност и соработка. (https://bit.ly/2KU7nYV -видеозапроектот) Овојпроект е планиранзамладилуѓесопомалкуможности, коисесоочуваатсоразличнитешкотиивонивнитеживоти (социјални, економски, образовни, територијални), NEET невработени, малцинства, нисконивоилинедовршенообразование, семејниилиекономскипроблемиитн. Нема потреба…

0 Comments

Проект: „Младинска Работа – Пат до Мирни Општества”

Тренингот „Младинска Работа - Пат до Мирни Општества” беше спроведен во убавиот и пријатен град Благоевград, во Бугарија и траеше цела седмица. На денот на пристигнување, сите учесници се собраа на вечера во еден гостопримлив и удобен хотел во старата етничка област на Благоевград, наречена…

0 Comments

Направете го својот живот – Живот + со Еразмус +

Дали сакате да дознаете повеќе за програмата Еразмус +?   Од понеделник, 15ти април, во Струга, Македонија се одржува тренинг курс со помош на Еразмус +. Тема на проектот е „Без говор на омраза: методи и техники кои се користат против говорот на омраза”. Учесниците…

0 Comments

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КА ВО ПОЛСКА

Дали сте во потрага по нови креативни предизвици што ќе ги зајакнат вашите вештини? Дали сте за работа и образование во меѓународна  средина? Ви нудиме да ја почувствувате магијата на Еразмус Плус волонтерството во чудесниот град Познан во Полска. Овој проект од Европскиот Солидарен Корпус…

0 Comments