TC in Durres: “Volunteering connecting communities 2.0”

Од 7 до 16 јуни, имавме шанса како претставници на Волонтерски Центар Скопје да присуствуваме на курсот за обука “Volunteering connecting communities 2.0“ во Драч, Албанија организиран од „Mladi volonteri” од БиХ, а домаќин беше “Beyond Barriers”. Целта на иницијативата, која опфаќа 25 младински работници,…

0 Comments

Тренинг-курс во Сараево: Поврзани преку волонтерството

Ја имав можноста како претставник на Волонтерски Центар Скопје да учествувам на тренинг-курсот насловен „Волонтерството ги поврзува заедниците - Volunteering connecting communities 2.0” од 24 до 31 мај годинава во Сараево, Босна и Херцеговина. Проектот е организиран од страна на Udruzenje “Mladi volonteri” и вклучува…

0 Comments

Светлата европска иднина

Да, беше навистина предизвикувачки да се организира настан со педесетина физички учесници во период на олабавување на мерките и се уште недоволна доверба дали го победивме „Ковид-19“. Но, тие прекрасни млади личности заслужија да добијат шанса да ги презентираат во живо своите проекти со кои…

0 Comments

Стефанија Стефаноска – Една година подоцна: Како го променив општеството

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Стефанија Стефаноска од…

0 Comments

ERASMUS+ in Sarajevo: Volunteering connecting communities

Патување за време на пандемија можеби и не е најдобра идеја, но изолираноста и неактивноста се, секако, полоша опција. Повеќе од една година сите настани се одложуваат и откажуваат, па затоа овој проект претставуваше нов почеток, можност да се прилагодиме на ситуацијата и да се…

0 Comments

„Ерасмус+“ во Сараево: Со волонтеризам против пандемијата

Патување за време на пандемија можеби и не е најдобра идеја, но изолираноста и неактивноста се, секако, полоша опција. Повеќе од една година сите настани се одложуваат и откажуваат, па затоа овој проект претставуваше нов почеток, можност да се прилагодиме на ситуацијата и да се…

0 Comments

Марија Ристова – Една година подоцна: Како го променив општеството

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Марија Ристова од…

0 Comments

Marija Ristova – One year later: How I changed society

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Марија Ристова од…

0 Comments

Сара Јазаџиска – Една година подоцна: Како го променив општеството

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Сара Јазаџиска од…

0 Comments

Sara Jazadziska – One year later: How I changed society

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Сара Јазаџиска од…

0 Comments