Повик за младинска размена “Brake a leg!” во Почувадлинско езеро, Словачка

Волонтерски центар Скопје бара 8 учесници / волонтери и 1 лидер на групата од Македонија, кои што ќе сакаат заедно со луѓе од Бугарија, Романија, Словачка и од Унгарија да учествуваат во Младинската размена „Brake a leg!“- A1 во Почувадлинско езеро, Словачка Датум: 3 -…

0 Comments

Повик за младинска размена “Are you media literate? YES!” во Малатија, Турција

Волонтерски центар Скопје бара 7 учесници и 1 лидер на групата од Македонија кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Италија, Србија и Турција на младинската размена  “Are you media literate? YES!“ во Малатија, Турција. Место: Малатија, Турција Датуми: 23-30 април 2020…

0 Comments

ПОВИК ЗА НОВИ ИНИЦИЈАТИВИ

ДАЛИ ИМАШ ИДЕЈА КОЈА ЌЕ ГО НАПРАВИ СВЕТОТ  ПОДОБАР? Дали имаш од 15 до 29 години, ентузизајам, желба и волја да ја подобриш твојата заедница? Поконкретно, дали имаш идеја или иницијатива која би спаѓала во некоја од овие области: Образование и доживотно учење (човекот учи…

0 Comments

Повик за учесници за тренинг-курс во Чешка Република!

Волонтерски Центар Скопје бара тројца учесници од Македонија кои би сакале да учествуваат на тренинг-курсот „Changemaker 3.0” во Чешка Република заедно со претставници од Унгарија, Латвија, Чешка, Естонија, Франција, Шпанија, Велика Британија и Германија. Место: Адамов у Брна, Чешка Република Датум: 28.09. - 08.10.2020 !!…

0 Comments

Повик за учесници на младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Грција, Италија, Латвија, Шпанија, Полска, Романија во младинската размена „Земјата која ја сакам“ во Сарата Монтеору, Бузау, Романија (Sarata Monteoru, Buzau, Romania). Датум: 19 Март – 28 Март 2020…

0 Comments

Повик за учесници на тренинг курс во Црна Гора!

Волонтерски Центар Скопје бара двајца Македонци кои заедно со млади луѓе од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Естонија, Грција, Италија, Србија, Словенија и од Црна Гора сакаат да учествуваат на Еразмус+ тренинг курсот "#YouthToo - Gender based and sexual violence in love relationships of youngsters"…

0 Comments

Повик за волонтери за краткорочен и долгорочен проект во Унгарија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници од Македонија кои би сакале да учествуваат во едeн од 3 ЕСК проекти во Унгарија. Место: Хортобаги / Дебрецен, Унгарија Датум: 1-в проект (краткорочен): 01.05. - 30.05.2020 (во Хортобаги) / 1 место 2-ри проект (краткорочен): 01.06. - 30.06.2020 (во…

0 Comments

Повик за учесници за тренинг курс во Кипар!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци/ки кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Кипар, Хрватска, Шпанија, Латвија, Франција, Португалија, Литванија, Полска, Србија и Грција на тренинг курсот “Stitching to Explore: Introducing Etextiles in non-formal education” во Кипар. Место: Ларнака, Кипар Датум: 06.05.2020 -…

0 Comments

Повик за учесници за тренинг курс во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Алжир, Италија, Џорџија, Молдавија, Србија, Словачка и Словенија во тренинг курс “(Un)mapped grounds” во Словенија. Место: Gorenje nad Zrečami, Slovenia Датум: 16.03. – 24.03. 2020 За проектот: Youth centre of…

0 Comments

Повик за учесници за тренинг курс во Кипар!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци/ки кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Кипар, Хрватска, Шпанија, Португалија, Италија, Полска, Романија, Бугарија, Грција и Летонија на тренинг курсот "Developing digital competences for young entrepreneurs -  DDC4YE'' во Кипар   Место: Ларнака, Кипар   Датум:…

0 Comments