Повик за волонтери во Полска!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија да земе учество на ЕСК проектот ''Schuman Solidarity Crew“ во Полска.Место: Варшава или Војковице, Полска.Датум: Октомври 2020 година - јули 2021 година !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со…

0 Comments

Повик за младинска размена во Словачка!

Волонтерски центар Скопје бара 8 учесници / волонтери и 1 лидер на групата од Македонија, кои што ќе сакаат заедно со луѓе од Бугарија, Романија, Словачка и од Унгарија да учествуваат во Младинската размена „Brake a leg!“- A1 во Почувадлинско езеро, Словачка Датум: 23.8 -…

0 Comments

Повик за волонтер за ESC-проект “Disabled Festival 2020”

Волонтерски центар Скопје бара тројца волонтери од Македонија кои сакаат да учествуваат на ЕСК-проектот „Фестивал за лица со попречености 2020“ во Турција Датум: ноември 2020 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 !! Место: Ајдин, Турција За…

0 Comments

Повик за волонтери во Естонија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер од Македонија да земе учество на ЕСК проектот „Заедница на волонтери“ во Естонија. Има 10 отворени позиции во различни младински центри, градинки и центри за попреченост ширум Естонија. Сите проекти стартуваат во Септември 2020 година. Завршетокот ќе…

0 Comments

Повик за волонтери во Португалија!

Волонтерски центар Скопје бара еден учесник од Македонија за ЕСК-проектот „Волонтерска солидарност“ во Агеда, Португалија Место: Агеда, Португалија Датум:  Претпроектна посета: 16-19 септеври 2020 / Мобилност: 01.10.2020-31.07.2021 ! Постои можност за промена на проектните датуми во зависност од ситуацијата со вирусот „Ковид-19“ Што добивате од…

0 Comments

Повик за волонтер

Животната средина е важна-Анкара Волонтерски Центар Скопје има потреба од 4 учесници од Македонија кои сакаат да учествуваат на ЕСК проектот "Environment matters“ во Турција. Место: Анкара, Турција Датум: Септември-Октомври 2020 година (59 дена) Можни се евентуални промени околу датумот на проетот зависно од моменталната…

0 Comments

Повик за волонтер

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија за учество на ЕСК проектот “SOLID A.I.R” во Букурешт, Романија. Место: Букурешт, Романија Датум: 01.09.2020 – 30.04.2021 !!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 “SOLID A.I.R” цели…

0 Comments

Повик за волонтер

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија за учество на ЕСК проект „Дарувај крв, дарувај живот“ заедно со млади луѓе од земјите на ЕУ и од Грузија, Молдавија и Украина. Датуми: Прва етапа: 01.09.2020 – 31.10.2020 Втора етапа: повеќе информации подоцна ❗Постои…

0 Comments

Повик за волонтер за ESC-проект “Disabled Festival 2020”

Волонтерски центар Скопје бара тројца волонтери од Македонија кои сакаат да учествуваат на ЕСК-проектот „Фестивал за лица со попречености 2020“ во Турција Датум: 21.04.2020 - 21.05.2020 година Место: Ајдин, Турција За проектот: Проектот ќе се одржи во Дидимвич, популарно приморско одморалиште во областа Ајдин на…

0 Comments