Повик за младниска размена во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 7 учесници (16-25 години) и младински лидер (+18) од Македонија за учество во младинската размена “Volunteering Matters” како дел од проектот VCC 2.0 (Volunteering Connecting Communities) во Босна и Херцеговина. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 30.10-6.11.2021 !! Можни се евентуални…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија за учество во тренинг курсот "Short videos as a tool for online and offline campaigns in order to prevent violence in youth relationships" како дел од проектот #YOUTHTOO во Босна и Херцеговина. Место: Сараево, Босна…

0 Comments

Повик за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18–25 години) и 1 младински лидер (18+) од Македонија за учество во младинската размена „The land I love” во Романија. Младинскиот лидер ќе треба да учествува APV (Advanced Planning Visit) од 8 до 10 октомври во Тарту! Место: Сарата-Монтеору,…

0 Comments

Повик за волонтирање во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 волонтери за учество на краткорочен (6 недели) ЕСК проект под наслов: “Hey Christmas Carol 3!” во Бидгошч, Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: 7.11.2021 – 19.12.2021 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со „Ковид-19“.!!…

0 Comments

Повик за волонтери во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 волонтери (18–30 години) за учество во долгорочниот ЕСК-проект: “Circles of Solidarity” во Хрватска. Место: Загреб, Хрватска Период: 2.11.2021–1.06.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји ги имаат…

0 Comments

Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер за учество на долгорочен (дванаесет месеци) ЕСК проект под наслов: “Open to local communities” во Бидгошч, Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: Ноември 2021 – Ноември 2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација…

0 Comments

Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 волонтер (18–30 години) за учество во долгорочниот ЕСК-проект “Moving Forward” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: 01.11.2021 – 01.11.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени…

0 Comments

Повик за волонтирање во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 волонтери за учество на краткорочен (двомесечен) ЕСК проект под наслов: “Join our Intergenerational Journey 2020” во Анкара, Турција. Место: Анкара, Турција Датум: Прва група: почнувајќи од средината на октомври 2021 година - 2 волонтери Втора група: почнувајќи од почетокот на декември…

0 Comments

Повик за волонтери во Хрватска!

Волонтерски центар Скопје бара 2 волонтери (18 – 30 години) за учество во долгорочниот ЕСК-проект: “Environmental education and awareness raising activities” во Хрватска. Место: Сплит, Хрватска Период:  01.11.2021 - 01.11.2022 (еден волонтер) 01.12.2021 - 01.12.2022 (еден волонтер) !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што…

0 Comments