Повик за учесници за младинска размена во Романија!

Повик за учесници за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 5 Македонци (4 учесници и 1 лидер) кои  сакаат учествуваат заедно со млади луѓе од Чешка, Грција, Италија, Латвија, Литванија, Полска и Романија на младинската размена „Volunteerism VS. Voluntourism“ во Романија.

Место:

Буштени, Романија

Датум:

16-25 Октомври 2019 година

Накратко за проектот:

Проектот се одржува во контекст на зголемување на бројот на проекти од ЕРАЗМУС+ исто така зголемувањето на бројот на неуспешни проекти и поплаки за присуството на учесници, немотивирани волонтери со различни очекувања и приоритети. Затоа целта на проектот е да се зголеми успешноста и квалитетот на младинските проекти преку идентификација и примена на нови решенија за стимулирање на волонтерството и активното учество во сите фази од проектот.

Учесниците:

– мора да бидат од 18-25 години (без ограничување за лидерот)

– да зборуваат добро англиски јазик

– да постои баланс по полови

– учесниците со помали можности (на пр. невработени) имаат предност

 

Проектот е финансирана од ЕРАЗМУС + со покривање на сите трошоци согласно со ЕРАЗМУС+ РЕГУЛАТИВАТА (275 евра за Македонци) Сместување и храна ќе бидат обезбедени.

 

За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот и разпоред!

 

Аплицирај сега! Испратете биографија и мотивациско писмо (на англиски) со одговори на следното: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект?

…до: vcs_contact@yahoo.com

И потполнете ја апликацијата!

!!! Краен рок за аплицирање: 23.09.2019 !!!