Call for participants for Training Course in Slovakia!

Call for participants for Training Course in Slovakia!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат заедно со луѓе од Словачка, Шпанија, Малта, Грција, Естонија, Литванија, Хрватс и Полска на Тренинг Курсот “United through education”  во Банска Штиавница, Словачка.

Место:

Банска Штиавница, Словачка

Датум:

14. – 21. Септ.

За проектот:

Долгопочниоттренинг курс „Обединети преку образование“ е проект заснован на развој/ создавање кај младинските работници свесност за еден концепт на културата и неговите димензии, пристапи што се користат во неформалното образование, решенија за проблеми/конфликти во интеркултурен контекст и развој на компетенции за олеснување на процесот на учење базиран на активност врз методологијата донесена од неформалното образование.

Партиципатите…

– мора да бидат 18-44 години

– зборуваат добро англиски јазик

– мора да бидат младински работници (или некако да бидат поврзани со младинска работа)

 

Проектот е финансиран од ERASMUS+, такашто сите патни трошоци ќе бидат надокнадени според ERASMUS+ регулациите (275,- Евра за Македонија). Сместување и храна ќе бидат обезбедени.

+++ За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот! +++

Аплицирај сега! Испратете биографија и мотивациско писмо (на англиски) со одговори на следното: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект?

…до: vcs_contact@yahoo.com

!!! Краен рок за аплицирање: 22.08.2019 !!!