• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Еразмус+

(English) Youth Exchange “ Common Future” – Serbia

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Four leaf clovers and Leprechauns – but that’s not all!

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Study Visit within “TrainVol” project

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Уште еден чекор…

Уште еден тренинг за антидискриминација и екстремизам… Пак истите теми… Можете да пронајдете безброј тренинзи на овие теми и тажната реалност е дека се додека ги имаме сите оние наши стереотипи и предрасуди, овие тренинзи ќе ни се потребни. Овој беше оранизиран од ЕПТО (Европска Врсничка Тренинг Организација) и ЦЕЈИ (Еврејски Придонес кон Инклузивна Европа) […]

(English) 12 hours journey, lifelong 7 days experience!

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Младинска размена во Романија “Get Empowered, Get Employed”

Здраво. Нашите имиња се Аритон Бајрами и Амир Џелили, а следува резимето на нашиот неверојатен престој во Бајле Туснад како младински работници. Бевме избрани и испратени во оваа програма од нашата локална организација во Скопје: Волонтерски Центар Скопје. “Get Empowered, Get Employed” беше името на проектот во рамките на програмата Еразмус + и ја опфати […]

Интеркултурноста на највисоко ниво

Веројатно рекорд во Еразмус + програмата, тренинг курс со учесници од 27 земји претставувајќи ги нивните култури и работејќи на секакви ситуации поврзани со малцинствата. Младински работници кои учеа нови методи како да се справат со дискриминацијата на малцинствата и учејќи за ситуациите и реалностите во другите земји. Интерактивната работа и споделувањето на добри искуства […]

(English) Media Literacy: A step to inclusive society

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Младинска размена во Бар: Едукација и дружење на едно место

Проектот на тема „Сексуалноста и сексуалното однесување“ кај младите се одржа од 1 до 10 декември 2017 во Бар, Црна Гора во која учествуваа учесници од дванаесет европски и балкански земји. За мене и Димитар Чуковски како претставници на Волонтерскиот Центар Скопје беше привилегија да бидеме дел од овој проект, пред се заради предавањата на […]

Млади претприемачи во визуелните медиуми

,,Entrepreneurial Youths in Visual Media” беше темата на младинска размена која се оддржа во периодот од 26 октомври до 4 ноември во Балан, Романија. На оваа младинска размена учествуваа претставници од следните држави: Македонија, Романија, Турција, Словакиа и Бугарија. Претставниците на Волонтерскиот Центар Скопје активно учествуваа во секојдневните активности во рамките на проектот со цел […]

Page 3 of 12« First...234...10...Last »