• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Еразмус+

Младинска обука во Чешка: „Be prepared“

Осум земји, 30 учесници, Еразмус тренинг во зимската бајка наречена Кути, Република Чешка. Кристијан Станковски, Мартин Терзиски, Петар Нестороски и Ангела Рајчевска беа претставниците на Волонтерски Центар Скопје на Тренингот за прва помош во организација на партнерите „Four Links“. „Тргнавме во авантура исполнета со многу неизвесности. Интригантни очекувања кои не однесоа на место кое наликуваше […]

Семинар во рамките на проектот „Одлив на интелигенција, прилив на интелигенција+ циркуларна миграција“

Во периодот од 15-19 Јануари 2018 година во Нирнберг, Германија, претставници на ВЦС присуствуваа на семинар во рамките на проектот „Одлив на интелигенција, прилив на интелигенција+циркуларна миграција“ имплементиран од стратешкиот партнер од Германија МЕМОС. Овој семинар беше третата мобилна активност во рамките на проектот под истиот назив и активноста собра заедно 14 младински работници/лидери од […]

(English) “WINE IS FINE” – YE 11-20.10.2017

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Youth Exchange “ Common Future” – Serbia

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Four leaf clovers and Leprechauns – but that’s not all!

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Study Visit within “TrainVol” project

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Уште еден чекор…

Уште еден тренинг за антидискриминација и екстремизам… Пак истите теми… Можете да пронајдете безброј тренинзи на овие теми и тажната реалност е дека се додека ги имаме сите оние наши стереотипи и предрасуди, овие тренинзи ќе ни се потребни. Овој беше оранизиран од ЕПТО (Европска Врсничка Тренинг Организација) и ЦЕЈИ (Еврејски Придонес кон Инклузивна Европа) […]

(English) 12 hours journey, lifelong 7 days experience!

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Младинска размена во Романија “Get Empowered, Get Employed”

Здраво. Нашите имиња се Аритон Бајрами и Амир Џелили, а следува резимето на нашиот неверојатен престој во Бајле Туснад како младински работници. Бевме избрани и испратени во оваа програма од нашата локална организација во Скопје: Волонтерски Центар Скопје. “Get Empowered, Get Employed” беше името на проектот во рамките на програмата Еразмус + и ја опфати […]

Интеркултурноста на највисоко ниво

Веројатно рекорд во Еразмус + програмата, тренинг курс со учесници од 27 земји претставувајќи ги нивните култури и работејќи на секакви ситуации поврзани со малцинствата. Младински работници кои учеа нови методи како да се справат со дискриминацијата на малцинствата и учејќи за ситуациите и реалностите во другите земји. Интерактивната работа и споделувањето на добри искуства […]

Page 2 of 11123...10...Last »