• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Обуки и размени

Напред – организации во корист на Европа

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Повик за македонски учесници на тренинг курс во Бања Лука

Потребни се учесници од Македонија кои би сакале да земат учество во тренинг курсот “Уметност за интеркултурен дијалог и вклучување млади “, кој ќе се одржи во Бања Лука, Босна и Херцеговина, од 17-27 Август 2012 година. Суштински дел од активностите ќе бидат практични работилници со користење на различни уметнички јазици, техники и алатки (стрипови […]

ПБA: подобра соработка – Подобро Европа почнува наскоро

Волонтерски Центар Скопје се подготвува за партнерската активност: Подобра Соработка – Подобра Европа што ќе започне на 18 јуни во Струга и ќе обезбеди можност на учесниците (младински работници, лидери) кои доаѓаат од 15 земји (Ерменија, Азербејџан, Русија, Грузија, Велика Британија, Малта, Полска, Романија, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија, Литванија, Италија, Турција и Македонија) за […]

(English) THEATRE OF THE OPPRESSED: MY BIH EXPERIENCE

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Подобрување на животните и социјалните вештини на младите луѓе

можност да се сретнат и работат заедно на подобрување на нивните различни вештини кои се важни за распределување на квалитетни услуги на младите луѓе, специјално оние кои доаѓаат со маргинирализирани позадини и се соочуваат со дискриминација или исклучување од општеството. Додека траеше 8 дневниот тренинг курс , организиран со подршка од Млади во Акција програмата, […]

Еден поинаков зимски одмор од Марија Брзовска

Оваа содржина не е достапна на Македонски

ТЦ Ментореволуција, 14-25 Февруари 2012, Мороени, Романија

Волонтерски Центар Скопје беше партнер на меѓународен тренинг курс на локација во близин ана Букурешт, Романија. Тројца претставници на ВЦС присуствуваа на тренинг курсот, на кој главна тема претставуваше “Како подобро да се разбере значењето на позицијата на Ментор и како да се обучат подобри ментори, за потребите на организациите”. Повеќе од 30 млади луѓе, […]

Обединета Европа

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Кога неформално надминува формално: Моето искуство од Турција

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Page 12 of 14« First...111213...Last »