• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Обуки и размени

Подобрување на животните и социјалните вештини на младите луѓе

можност да се сретнат и работат заедно на подобрување на нивните различни вештини кои се важни за распределување на квалитетни услуги на младите луѓе, специјално оние кои доаѓаат со маргинирализирани позадини и се соочуваат со дискриминација или исклучување од општеството. Додека траеше 8 дневниот тренинг курс , организиран со подршка од Млади во Акција програмата, […]

Еден поинаков зимски одмор од Марија Брзовска

Оваа содржина не е достапна на Македонски

ТЦ Ментореволуција, 14-25 Февруари 2012, Мороени, Романија

Волонтерски Центар Скопје беше партнер на меѓународен тренинг курс на локација во близин ана Букурешт, Романија. Тројца претставници на ВЦС присуствуваа на тренинг курсот, на кој главна тема претставуваше “Како подобро да се разбере значењето на позицијата на Ментор и како да се обучат подобри ментори, за потребите на организациите”. Повеќе од 30 млади луѓе, […]

Обединета Европа

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Кога неформално надминува формално: Моето искуство од Турција

Оваа содржина не е достапна на Македонски

“Што сакаме да направите? Што не сме направиле досега?”

Овој текст ме инспирира од еден меѓународен тренинг курс во кој заземав учество. Три земји, три култури од Македонија, Србија и Унгарија,од 18 до 24 Ноември,  со топла облека се собраа во Суботица, Србија да ги зголемат своите знаења и вештини за Програмата Млади во Акција. “Што сакаме да направите? Што не сме направиле досега?” […]

Од рановидност до разновиден тим

Оваа содржина не е достапна на Македонски

THINKERTOYS FOR EDUCATORS

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) TC AdventureShip: Final Booklet

Оваа содржина не е достапна на Македонски

(English) Deep In Adventure

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Page 10 of 11« First...91011