• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Активности

Повик за учесници на младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Чешка, Грција, Италија, Полска, Шпанија и Романија на младинската размена „FROM TRASH TO CASH“ во Буштени, Романија.   Место: Буштени, Романија   Датум: 4-13 Декември 2019 година   За проектот: Со овој проект сакаме да ја подигнеме свеста на […]

Повик за учесници за младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 5 Македонци (4 учесници и 1 лидер) кои  сакаат учествуваат заедно со млади луѓе од Чешка, Грција, Италија, Латвија, Литванија, Полска и Романија на младинската размена „Volunteerism VS. Voluntourism“ во Романија. Место: Буштени, Романија Датум: 16-25 Октомври 2019 година Накратко за проектот: Проектот се одржува во контекст на […]

Повик за учезници за Тренинг Курс во Словачка!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат заедно со луѓе од Словачка, Шпанија, Малта, Грција, Естонија, Литванија, Хрватс и Полска на Тренинг Курсот “United through education”  во Банска Штиавница, Словачка. Место: Банска Штиавница, Словачка Датум: 14. – 21. Септ. За проектот: Долгопочниоттренинг курс „Обединети преку образование“ е проект заснован на развој/ создавање кај младинските […]

Повик за учество за младинска размена во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 7 Македонци (6 учесници, 1 лидер) сакаат учествуваат заедно со луѓе од Шпанија, Италија, Германија, Турција и Бугарија на младински размена  “Trust me, I’m a VOLUNTEER” во Шпанија. Место: Барселона, Шпанија Датум: 16. Окт. – 24. Окт. 2019 За проектот: Проектот „Имај доверба, јас сум Волонтер“ е младинска размена која ќе […]

Повик за учесници на Тренинг Курс во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Германија, Турција, Романија, Португалија и Холандија на Тренинг Курсот „SAILVAN“ во Анталија, Турција.   Место: Анталија, Турција Датум: 22.09. – 30.09   За проектот: Проектот е фокусиран на деветдневен тренинг курс (вклучувајќи ги и деновите на патување) на кризата со […]

Повик за учество на младинска размена во Србија!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 Македонци (5 учесници, 1 лидер) кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Литванија, Романија, Србија и Босна и Херцеговина на Младинска Размена: „СПАСЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОДИ“ во Јазак, Србија   Место: Јазак, Србија   Датум: 06.09 – 15.09.2019   За проектот: Две третини од површината на земјата е […]

Повик за учесници за младинска размена “Volunteering: Tool for Youth empowerment”

Бараме 5 + 1 Македонци (5 учесници, 1 група лидер) кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Грција, Романија, Италија, Шпанија и Турција на младинската размена “Волонтерство: Алатка за зајакнување на младите” во Преглед, Бугарија! Место: Обзор, Бугарија Датуми: 31.08. – 08.09.2019 За проектот: Главната цел на проектот е да се подигне свеста […]

Повик за учесниците за ТЦ “Мотивација-Вредности-Емоции” во Хрватска

Бараме 5 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Грузија, Србија, Италија, Молдавија, Украина, Литванија и Хрватска на меѓународниот тренинг курс”RE-MO-VE – Отпорност-мотивација-вредности-емоции” во Липик, Хрватска. Место: Липик, Хрватска Датуми: 23.08. – 30.08.2019 За проектот: Областа на младинска работа може да биде стресна и исцрпувачка. Така, системот на стабилна (само-) поддршка е еден […]

Повик за учесници за ТK “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Бугарија

Бараме 3 македонски учесници кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Бугарија, Литванија, Шпанија, Италија, Луксембург, Полска и Словачка на меѓународниот тренинг курс “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Ловеч, Бугарија. Место: Ловеч, Бугарија Датуми: 29.08. – 07.09.2019 За проектот: Проектот има за цел да им обезбеди на учесниците вештини потребни за да можат […]

Да се бориме против говорот на омраза заедно

Бараме еден младински работник од Македонија   Помеѓу 1 и 9 септември, во Брага, Португалија, ќе се одржи последниот дел од проектот „No Hate Speech: Methods and Techniques Combating Hate Speech“. Тоа е проект кој се фокусира на подигање на способностите на младинските работници и организации за ефикасна борба против социјалната исклученост, дискриминацијата и говорот […]

Page 1 of 14123...10...Last »