• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

ЕВС

ЕВС Во ВЦС: Александра Грзиб

Здраво! Моето име е Александра, или Ола скратено како сакате , јас сум 26 години и доагам од градот Гливице Полска кој е на 1.360 километри од Скопје. Избрав ЕВС бидејки го сметам како можност за развој и нови откритија. Дипломирав француската и англиски лингвистика, мојот личен интерес се јазици, пол и културни студии, јога и […]

ЕВС Во ВЦС: Угур Догуш

Мерхаба – Здраво на сите!!! Јас сум Угур Догуш од Турција Доаѓам од јужниот дел на Турција, голем град во близина на брегот на Медитеранот – Мерсин, имам 24 години и завршив Колеџ по право, пред да се започнам со бизнис животот сакав да направам личен развој и да ја проширам мојата визија за тоа […]

ЕВС Во ВЦС: Маја Местек

  Здраво, Моето име е Маја Местек,доаѓам од централната европска земја со име Словенија. Таа е многу мала, но нејзиниот поглед е неверојатен и многу разновиден. Меѓу другото имаме прекрасни планини, пештери и езера. Благодарение на нашите неверојатни спортисти, луѓе не не се помешуваат  повеќе со Словачка,како  што беше порано. Тоа  важи и за мене, […]

ЕВС Во ВЦС – Лаура

  Јас сум Лаура (24) Дојдов од Литванија, една од балтичките држави, мала и убава земја во Источна Европа. Волонтирање стана голем дел од мојот живот кога почнав со студиите по психологија во Вилнус. Од тогаш волонтирам во локалните организации како дневен центар за лица со пречки во менталниот развој или дневен центар за бездомници […]

ЕВС ВО ВЦС: Игор и Италија

Се викам Игор и доаѓам од Кастелветрано, мало градче во близина на Палермо, Сицилија. Јас сум многу љубопитна личност, сакам да откривам нови места, нови луѓе и нови начини на живот: сметам дека тоа е најубавиот начин да растеш, да созреваш! Исто така сакам да сонувам, сакам светот да стане поубаво место за живеење и […]

ЕВС Во ВЦС: Лорен и Џулиета

Ние сме Лорен и Џулиета од јужниот дел на Франција, имаме 21 години и сме дел од проектот на ВЦС – ЕВС во Македонија со цел да се запознаеме со нова култура, да запознаеме луѓе од целиот свет исто така да стекнеме нови вештини, нови јазици и воедно да собереме работно искуство исто така сметаме […]

ЕВС во ВЦС: Патрик

Моето име е Патрик и имам 20 години. Пристигнав во петокот вечер во Скопје и денес е мојот прв работен ден. Јас сум од Германија и одлучив да направам ЕВС бидејќи минатата година патував во Австралија и посакав да го споделам моето искуство со останатите млади луѓе. Затоа аплицирав за ЕВС во Македонија на ВОИСЕС […]

ЕВС Во ВЦС:Доминик Даниел

Јас сум Доминик Даниел, Имам 19години и доаѓам од Фулда, Германија. Во Јули го завршив Средното училиште и почнав да размислувам за иднината. Ми беше јасно дека сакам да студирам. Но од моја гледна точка е важно да се пронајдеш себе по стрестното време и затоа одлучив да направам ЕВС во Македонија. И сметам дека […]

ЕВС Во ВЦС:Тугче Тездијар

Јас сум Тугче Тездијар од Анкара, главниот град на Турција. Имам 25 години. Дипломирав на колеџ пред неколку месеци и посакав да бидам волонтер во друга земја и да запознаам нови луѓе. Образование не е само во образовните институции и дипломи. Па затоа, јас верувам дека можам да се подобрам и да се пронајдам себеси […]

ЕВС во ВЦС: Антонин

Здраво на сите! Јас сум Антонин,  имам 25 години, доаѓам од Монпелје, град кој се наоѓа во јужниот дел на Франција. Јас сум новиот ЕВС  волонтер во ВЦС. Главната причина зошто решив да дојдам е едноставена, но голема: Сакав да откријам една нова област, во која јас никогаш не сум бил, да запознаам  нови луѓе, […]

Page 3 of 14« First...234...10...Last »