• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Активности

Повик за волонтери за краткорочен и долгорочен проект во Унгарија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници од Македонија кои би сакале да учествуваат во едeн од 3 ЕСК проекти во Унгарија. Место: Хортобаги / Дебрецен, Унгарија Датум: 1-в проект (краткорочен): 01.05. – 30.05.2020 (во Хортобаги) / 1 место 2-ри проект (краткорочен): 01.06. – 30.06.2020 (во Хортобаги) / 1 место 3-ти проект (долгорочен): 12 месеци почнувајќи […]

(English) Call for volunteers for ESC in Lithuania

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Повик за волонтирање за ЕВС проект во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара Македонец/Македонка кој/а сака да учествува на ЕВС проект  во Турција. Место: Чанаккале,Турција Датум: 6 месеци почнувајќи од 15 февруари 2020 За проектот: Младинската асоцијација Чанаккале Коза е активна, енергична младинска организација во Чанаккале, која се наоѓа во северо-западниот дел на Турција. Целната група на организацијата е особено социјално, економски загрозени млади […]

Повик за волонтирање за ЕСК проект во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат на ЕСК проект  во Словенија. Место: Лјублјана, Словенија Датум: 01. Ноемв. 2019 – 31. Окт. 2020 За проектот: Асоцијацијата за инклузивна култура е основана со цел да изведува хуманитарни активности, образование и промоција на инклузивна култура. Ние претежно работиме со деца и младинци со интелектуална попреченост, со […]

Повик за волонтери за различни проекти во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да волонтираат на еден од 3 EVS проекти во Вилниус, Литванија! Место: Вилниус, Литванија Прв проект: „Mamos delne“ е градинка којашто обезбедува претшколско, социјално (храна, дневен одмор итн) и уметничко образование. На волонтерите им е понудено да помогнат во овие активности и да ги имплементираат со нејзините/неговите […]

Отворен повик за Волонтирање во Велика Британија!

Бараме еден учесник од Македонија за “Volunteer for Change” долгорочен ЕСЦ проект! Дестинација е The Asha Centre, Forest of Dean, Велика Британија. Проектот трае од 7 октомври 2019 до 7 август 2020. Твоите задачи во The Asha Centre ќе бидат помош на кујна (готвење, сервирање и купување на храна), домаќинство и одржување на имот, гостопримство […]

Добредојде Сома, нашиот нов волонтер од Финска!

Здраво! Моето име е Сома и доажам од Финска. Наредните три недели ќе ги поминам во ова прекрасна држава. Нема да останам тука долго, па затоа би сакала да искусам што е можно повеќе. Истот ака многу сум љубопитна да ја истражувам природата и да запознавам нови луѓе од различни средини. Животот е полн со […]

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КА ВО ПОЛСКА

Дали сте во потрага по нови креативни предизвици што ќе ги зајакнат вашите вештини? Дали сте за работа и образование во меѓународна  средина? Ви нудиме да ја почувствувате магијата на Еразмус Плус волонтерството во чудесниот град Познан во Полска. Овој проект од Европскиот Солидарен Корпус дава можност на нашите кандидати да ги развијат вештините во […]

2 волонтерски проекти во Финска!

Приклучете се на тимот на ESC, Волонтерски тим во Финска! ESC волонтерскиот тим им дава можност на младите луѓе да искусат што значи да се биде волонтер и да работат на задачи каде што можат да придонесат за општеството. Ако сте спремни за работа, запознавање на млади луѓе од Европа и желни да им помогнете на […]

Можност во Бугарија!

Повик за 1 волонтер (18-30) од Македонија за 6 месечен ESC проект во Софија, Булгарија Краен рок за аплицирање: 10-ти Мај 2019 година Дали сакате да работите со млади луѓе од 14-18 години? Дали сте заинтересирани да работите на прашања за полови и репродуктивни права како полова рамноправност, планирање на фамилија, ХИВ/СИДА и сл. Тогаш […]