• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Повици

ПОВИК ЗА ЕВС ВОЛОНТЕР/КА НА ОДОБРЕН ЕВС ВО ПОЛСКА

Волонтерски Центар Скопје продолжува со активно овозможување можности на младите од Македонија да се надоградуваат преку неформално образование. Новата можност именувана како: “Voluntary work means small steps for big change“ е долгорочен ЕВС, од 01.10.2018 – 30.09.2019, во Полска.  Опис на проектот: In the project “Voluntary work means small steps for big change” we set the […]

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме  Повик за 4 учесници на возраст од 17-25год. и ЕДЕН тим лидер на возраст над 22год. за младинската размена со наслов “Love is in the Air” која ќе се одржи во периодот од 27 .08 do 05.09.2018г. во Сарата Монтеору, Романија. Детали за проектот “Love is in the Air”: “Love is in the air […]

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проект со наслов ”#allDifferent” во Арад, Романија, во времетраење од 6 месеци( 01.09.2018 -01.03.2019). Детали за ЕВС проектот”#allDifferent”: Volunteers will be working most often in teams of two, and will be assigned to different schools or organizations working with youth and […]

Повик за учесници на Тренинг курс во Литванија

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по млади и ентузијастични луѓе на возраст од 18-30 години кои сакаат да поминат незаборавно лето на младинска размена во ЛИТВАНИЈА, на тема “Graphical Facilitation”! Тренинг курсот  ќе се одржи во периодот од 22-31 Август во Rural tourism homestead “Vilijossodyba”, Labanoras, Литванија. Ако сакаш да запознаеш луѓе од Литванија, […]

(English) Call for EVS volunteer from Poland

Оваа содржина не е достапна на Македонски

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме  Повик за 10 (ДЕСЕТ)  учесници на возраст од 17-25  за младинската размена со наслов “CONNECTING CULTURES & BUILDING FRIENDSHIP (CC & BF)” која ќе се одржи во периодот од 01.09 до 14.09.2018год. во Крајова, Романија. Детали за проектот “CONNECTING CULTURES & BUILDING FRIENDSHIP (CC & BF)”: Activities of the project ★ Exploring the concepts […]

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ОД МАКЕДОНИЈА НА МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ!

Почитувани,   Нашиот партнер, младинската организација  ” NEXT Generation” од Скопје, објавува повик за учесници од Македонија на младински меѓународни проекти кои ќе се одржуваа во неколку европски држави. Услови за учество: – Да бидете на возраст над 18 години; – Да имате солидно познавање на англискиот јазик(пишување и говорење); – Да бидете спремни за […]

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО ПОРТУГАЛИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на возраст помеѓу 20 и 30год. на веќе одобрен ЕВС проект со наслов“Águeda Volunteering Land” во Агуеда,Португалија, во времетраење од  10 месеци (20.09.2018- 31.07.2019). Детали за проектот “Águeda Volunteering Land”: Objectives: a) To promote diversity and interculturality; b) To empower volunteers with new competencies and learning based on […]

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЕЃУНАРОДЕН МЛАДИНСКИ КАМП ВО ГРАДАЧАЦ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Почитувани, Ви објавуваме повик за 6 (шест) учесници на возраст од 18+ години на меѓународен  младински камп дел од проектот со наслов “Boosting Transversal Skills“  (BOOTS), финасиран преку Еразмус+ програмата на Европска Комисија. Меѓународниот младински камп ќе се одржи од 12 до 19 јули 2018 година во Градачац, Босна и Херцеговина. Short description of the project: […]

ИТЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на возраст помеѓу 18 и 30год. на веќе одобрен ЕВС проект со наслов“Unlock the world” во Крајова, Романија , во времетраење од  8 месеци (01.08.2018- 30.04.2019). Детали за проектот“Unlock the world”: Objectives of the project: The objectives of the project were structures in more categories: ● Concerning the […]

Page 2 of 6123...Last »