• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Активности

Повик за учесници на креативни работилници

Повик за  учество во работилници за креативно изразување   Овие работилници имаат за цел да дадат вовед во одредени вештини за работа со деца со нетипечен развој во делот на креативното изразување. Учество можат да земат сите млади на возраст од 18 до 29 години, кои се заинтересирани за работа со деца со попреченост во […]

Повик за волонтирање за ЕСК проект во Словенија!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат на ЕСК проект  во Словенија. Место: Лјублјана, Словенија Датум: 01. Ноемв. 2019 – 31. Окт. 2020 За проектот: Асоцијацијата за инклузивна култура е основана со цел да изведува хуманитарни активности, образование и промоција на инклузивна култура. Ние претежно работиме со деца и младинци со интелектуална попреченост, со […]

Повик за учезници за Тренинг Курс во Словачка!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 Македонци сакаат учествуваат заедно со луѓе од Словачка, Шпанија, Малта, Грција, Естонија, Литванија, Хрватс и Полска на Тренинг Курсот “United through education”  во Банска Штиавница, Словачка. Место: Банска Штиавница, Словачка Датум: 14. – 21. Септ. За проектот: Долгопочниоттренинг курс „Обединети преку образование“ е проект заснован на развој/ создавање кај младинските […]

Повик за учество за младинска размена во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 7 Македонци (6 учесници, 1 лидер) сакаат учествуваат заедно со луѓе од Шпанија, Италија, Германија, Турција и Бугарија на младински размена  “Trust me, I’m a VOLUNTEER” во Шпанија. Место: Барселона, Шпанија Датум: 16. Окт. – 24. Окт. 2019 За проектот: Проектот „Имај доверба, јас сум Волонтер“ е младинска размена која ќе […]

Повик за учесници на Тренинг Курс во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Германија, Турција, Романија, Португалија и Холандија на Тренинг Курсот „SAILVAN“ во Анталија, Турција.   Место: Анталија, Турција Датум: 22.09. – 30.09   За проектот: Проектот е фокусиран на деветдневен тренинг курс (вклучувајќи ги и деновите на патување) на кризата со […]

Повик за учество на младинска размена во Србија!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 Македонци (5 учесници, 1 лидер) кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Литванија, Романија, Србија и Босна и Херцеговина на Младинска Размена: „СПАСЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОДИ“ во Јазак, Србија   Место: Јазак, Србија   Датум: 06.09 – 15.09.2019   За проектот: Две третини од површината на земјата е […]

Повик за волонтери за различни проекти во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да волонтираат на еден од 3 EVS проекти во Вилниус, Литванија! Место: Вилниус, Литванија Прв проект: „Mamos delne“ е градинка којашто обезбедува претшколско, социјално (храна, дневен одмор итн) и уметничко образование. На волонтерите им е понудено да помогнат во овие активности и да ги имплементираат со нејзините/неговите […]

Повик за учесници за младинска размена “Volunteering: Tool for Youth empowerment”

Бараме 5 + 1 Македонци (5 учесници, 1 група лидер) кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Грција, Романија, Италија, Шпанија и Турција на младинската размена “Волонтерство: Алатка за зајакнување на младите” во Преглед, Бугарија! Место: Обзор, Бугарија Датуми: 31.08. – 08.09.2019 За проектот: Главната цел на проектот е да се подигне свеста […]

Повик за учесниците за ТЦ “Мотивација-Вредности-Емоции” во Хрватска

Бараме 5 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Грузија, Србија, Италија, Молдавија, Украина, Литванија и Хрватска на меѓународниот тренинг курс”RE-MO-VE – Отпорност-мотивација-вредности-емоции” во Липик, Хрватска. Место: Липик, Хрватска Датуми: 23.08. – 30.08.2019 За проектот: Областа на младинска работа може да биде стресна и исцрпувачка. Така, системот на стабилна (само-) поддршка е еден […]

Повик за учесници за ТK “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Бугарија

Бараме 3 македонски учесници кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Бугарија, Литванија, Шпанија, Италија, Луксембург, Полска и Словачка на меѓународниот тренинг курс “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Ловеч, Бугарија. Место: Ловеч, Бугарија Датуми: 29.08. – 07.09.2019 За проектот: Проектот има за цел да им обезбеди на учесниците вештини потребни за да можат […]

Page 1 of 11123...10...Last »