Повик за тренинг курс во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (18+ возраст) кои сакаат да учествуваат на тренинг курсот “Employed“. Место: Анталија, Турција Датум: 01-09 Јуни 2021 година Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација ! За тренингот: Проектот цели кон…

0 Comments

Повик за младинска размена во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 млади луѓе и 1 лидер на групата (16-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена ”Rural Youth Business for Social Change“, што е дел од проектот “Youth, Business, Better”. Посебно се охрабруваат младите луѓе од…

0 Comments

Повик за Тренинг Курс во Албанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 млади луѓе и младински работници (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во ”Volunteering connecting communities 2.0“. Место: Драч, Албанија Датум: 7.06 – 16.06.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со…

0 Comments

Повик за Тренинг-Курс во Албанија и во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 8 младински работници и млади лидери (18 - 34 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Тренинг-Курс ”Get Empowered with Entrepreneurial minds, Knowledge and Strategies” во Корча, Албанија и Струга, Македонија. Место: Корча, Албанија и Струга, Македонија Датум:…

0 Comments

Повик за Тренинг курс!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по 7 учесници (16-23 години) од Македонија кои сакаат да учествуваат во проектот “Peer Act“. Првиот тренинг “Thematic Awareness Training (TAT)” ќе биде онлајн, како дел од комплетниот ЕПТО тренинг циклус. Место: ОНЛАЈН Датуми: Првиот дел од проектот “Thematic…

0 Comments

Повик за Тренинг Курс во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 млади луѓе и младински работници (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во ”Volunteering connecting communities 2.0“. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 24.5 – 31.5.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со…

0 Comments

Јавен повик за ангажирање на експерти за изработка на студија на случај за родови стереотипи

Волонтерски Центар Скопје е дел од проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“, финансиран од Европската Унија и за потребите на проектот објавува јавен повик за ангажирање на експерти за подготовка на Студија на случај за родови стереотипи за учество на млади…

0 Comments

Повик за волонтирање во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер за учество на долгорочен (12-месечен) проект од програмата „ЕСК“ (Европски солидарен корпус) наречен: „Volunteering opportunities” во Тракаи, Литванија. Место: Тракаи, ЛитванијаДатум: 01.06.2021 до 01.06.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната…

0 Comments

Повик за волонтер во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтер, 18-30 години, од Македонија, за учество на ЕСК проектот “Democratic School” во Вилнус/Тракаи, Литванија. Место: Вилнус/Тракаи, Литванија. Датум: Мај 2021- Мај 2022 година !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со…

0 Comments

Повик за Тренинг Курс во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 млади луѓе и младински работници (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во ”Volunteering connecting communities“. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 20.4 - 28.4.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација…

0 Comments