• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Активности

Никој не е без стереотипи: Жива Библиотека – Второ Издание

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Изложба по повод 25-годишнината од Кадифената револуција

Моника и јас (Михал) бевме поканети од страна на Амбасадата на Република Словачка во Скопје да присуствуваме на изложбата посветена на 25-годишнината од Кадифената револуција. Целиот настан беше организиран од Амбасадата на Република Словачка во Скопје и се одржа на 18 ноември во ЕУ Инфо центарот во Скопје. Од ВЦС бевме четири присутни: Моника, Сања, […]

Повик за волонтери за „Живата библиотека“ во Скопје.

Минатата година, „Живата библиотека“ организирана од страна на Волонтерскиот Центар Скопје привлече повеќе од 150 луѓе, кои дојдоа да се сретнат лице в лице со различни „книги“ (вегетаријанец, претприемач, Ром, муслиман, имигрант, волонтер, геј, активист за животински права, мајка со дете кое има аутизам) со цел да ги запознаат нив и нивните животни приказни. Оваа […]

Станете дел од РАГБИ тимот

Почитувани волонтери, РАГБИ работилниците ќе започнат наскоро!!! Првата ќе се одржи на крајот од овој месец, регистрацијата е отворена до 24 септември. За да се регистрирате, ве молиме испратете ги вашите контакт информации (име, презиме, телефонски број) на нашата e-mail адреса: vcs_contact@yahoo.com. Учеството е бесплатно, нема старосни граници, не правиме полова дискриминација, секој е добредојден, […]

Продолжен рокот за пријавување на Меѓународните Награди за Граѓански Медиумски 2014

Волонтерски Центар Скопје е член на Европската асоцијација Youth4Media Network и ја има честа да го објави повикот за поднесување проекти за 4-та меѓународна награда за граѓански медиуми 2014 година. Секој може да аплицира со видео или аудио материјал. Повеќе информации можете да најдете на овој линк. Завршниот настан на 4-та меѓународна награда за граѓански […]

Проект: I’m great 2014 – Санкт Петербург, Русија

“На почетокот бев многу исплашен, затоа што не бев сигурен дали ќе се вклопам со луѓето таму, бидејки сум индивидуалец, но после поминати 10 дена кои ме променија и во кои уживав, научив да бидам дел од интеркултурно општество и да работам во тим, да бидам тимски играч.” – Мерт Ајваз “Моето искуство на Младинската […]

(English) SUMMER VOICES PUBLISHED

Оваа содржина не е достапна на Македонски

Локални активности во ВЦС

Што има следно во ВЦС?Француски јазик – четврток 10 јули во 17:00 со Соња Барж, ЕВС волонтер од ФранцијаПрослава на Денот на револуцијата во Франција – Понеделник 14 Јули, 21:00ч., исто така со Соња од Франција…и развијте ги вашите презентациски вештини – PREZI РАБОТИЛНИЦА – четврток 17 јули во 18:00 со Јоана Кукјер од Полска

Меѓународна награда за граѓански медиуми 2014

Волонтерски Центар Скопје како членка на Европската Youth4Media мрежна асоцијација ги поканува сите заинтересирани да учествуваат на Меѓународната награда за граѓански медиуми 2014 година. Оддавање почит на истакнат труд на граѓанските медиуми: тоа е целта на “Меѓународната награда за граѓански медиуми 2014”. Оваа година темата е “работа-живот-баланс: усогласување на работата и семејниот живот”. До 31 […]

Page 5 of 44« First...456...102030...Last »