• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Локални проекти

„Заедно до подобро општество!“

Демократско општество без граѓански сектор е речиси невозможно да постои. Граѓаните преку невладинот сектор вршат влијание и притисок врз властите со цел да се подобри квалитетот на животот во едно општество. Создавањето на плодно поле за среќавање и вмрежување на граѓанските организации помеѓу себе од една страна и запознавање на граѓаните со граѓанските организации од […]

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ ЗА НАБАВКА НА УСЛУГИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗДАВАЊЕ НА СЛИКОВНИЦА 02/2018

Волонтерски Центар Скопје во рамки на проектот “Без расправање“( финансиран од Фондацијата Отворено Општeство Македонија во рамки на програмата младински иницијативи ) има потреба од набавка на услуги за печатење и дизајн на сликовница.   Вашите понуди доставете ни ги на vcs_contact@yahoo.com најдоцна до 20.11.2018, до 16:00 часот.   Во продолжение Ви доставуваме покана за доставување понуди за набавка на услуги за печатење и издавање на Сликовница.    За сите дополнителни појаснувања може да се обратите на емаил адреса vafire@vcs.org.mk Мухареми Вафире, најдоцна до 16.11.2018 година до 16:00 часот, проектен координатор.   Во очекување на вашите понуди, се најдобро. Покана […]

Повторно се случува. Младинска размена во Бугарија.

Младинска размена во Бугарија. Продолжение на успешен проект во Сандандски. Волонтерски Центар Скопје објавува повик за шест учесници на возраст од 18 до 25 години и еден лидер со над 18 години на младинска размена која ќе се одржи од 10ти ноември до 19ти ноември во Сандански, Бугарија. Краток опис на проектот: With the implementation […]

Врснички работилници во рамки на проектот „Без расправање“

Учењето од врсниците е еден од најмоќните начини да се споделат искуства, информации и практики. Младинците од средните училишта од Гостивар, Скопје и Струга, учесници на летниот камп „ИнКоИн“ – интеркултурна комуникација и интеракција своите искуства, знаења и практики ги споделуваа со своите врсници во нивните училишта. Караванот на врснички работилници во рамки на проектот […]

Младинска размена во Полска!

Место во Полска каде може да пробате торта од кромид и мак. Волонтерски Центар Скопје објавува отворен повик за шест учесници од 20-25 години и еден лидер кој е постар од 18 години без граница на годините. Младинската размена ќе се одржи од 30ти септември до 8ми октомври 2018 година, во Насутов, Полска. Краток опис […]

(English) Final outputs of ZOOM IN ZOOM OUT!

Оваа содржина не е достапна на Македонски

ПОВИК ЗА ТИМ ЛИДЕР НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО РОМАНИЈА! ПОБРЗАЈ!

Септевмри со себе носи нови почетоци и пред се нови можности за учење и надоградување. Во Македонија познат како месецот на новата учебна година, ве повикува на ново неформално образование. Волонтерски Центар Скопје објавува повик за тим лидер на возраст од 18 до 30 години на младинска размена во Крајова, од 1 до 14-ти септември […]

Летен камп ИнКоИн – Интеркултурна комуникација и интеракција

Волонтерски Центар Скопје од 1-7 август 2018  го реализира интеркултрурниот Летен камп за адолесценти од 16- 18 години во Центарот Солферино во Струга. Летниот камп ИнКоИн- интеркултуна комуникација и интеракција е еден од активностите предвидени во проектот „Без расправање“ реализиран од ВЦС, а финансиски поддржан од Фондација отворено општество – Македонија. Целта на Летниот камп […]

Отворен повик за краткорочен ЕВС во Бугарија!

Ви објавуваме повик за 4 учесници, на возраст 18+ на краткорочен ЕВС проект во Сани Бич, Бугарија! На проектот ќе се работи на организација и логистичка поддршка на фестивалот “We XXI Century” за млади. Проектот  во Бугарија ќе трае од 10-28 Август, 2018. Ќе се престојува во хотел Continental – Happyland, заедно со учесниците и […]

Повик за учесници на Тренинг курс во Литванија

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по млади и ентузијастични луѓе на возраст од 18-30 години кои сакаат да поминат незаборавно лето на младинска размена во ЛИТВАНИЈА, на тема “Graphical Facilitation”! Тренинг курсот  ќе се одржи во периодот од 22-31 Август во Rural tourism homestead “Vilijossodyba”, Labanoras, Литванија. Ако сакаш да запознаеш луѓе од Литванија, […]

Page 2 of 46123...102030...Last »