• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Локални проекти

„Заедно до подобро општество!“

Демократско општество без граѓански сектор е речиси невозможно да постои. Граѓаните преку невладинот сектор вршат влијание и притисок врз властите со цел да се подобри квалитетот на животот во едно општество. Создавањето на плодно поле за среќавање и вмрежување на граѓанските организации помеѓу себе од една страна и запознавање на граѓаните со граѓанските организации од […]

ПОКАНА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОНУДИ ЗА НАБАВКА НА УСЛУГИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗДАВАЊЕ НА СЛИКОВНИЦА 02/2018

Волонтерски Центар Скопје во рамки на проектот “Без расправање“( финансиран од Фондацијата Отворено Општeство Македонија во рамки на програмата младински иницијативи ) има потреба од набавка на услуги за печатење и дизајн на сликовница.   Вашите понуди доставете ни ги на vcs_contact@yahoo.com најдоцна до 20.11.2018, до 16:00 часот.   Во продолжение Ви доставуваме покана за доставување понуди за набавка на услуги за печатење и издавање на Сликовница.    За сите дополнителни појаснувања може да се обратите на емаил адреса vafire@vcs.org.mk Мухареми Вафире, најдоцна до 16.11.2018 година до 16:00 часот, проектен координатор.   Во очекување на вашите понуди, се најдобро. Покана […]

Врснички работилници во рамки на проектот „Без расправање“

Учењето од врсниците е еден од најмоќните начини да се споделат искуства, информации и практики. Младинците од средните училишта од Гостивар, Скопје и Струга, учесници на летниот камп „ИнКоИн“ – интеркултурна комуникација и интеракција своите искуства, знаења и практики ги споделуваа со своите врсници во нивните училишта. Караванот на врснички работилници во рамки на проектот […]

Летен камп ИнКоИн – Интеркултурна комуникација и интеракција

Волонтерски Центар Скопје од 1-7 август 2018  го реализира интеркултрурниот Летен камп за адолесценти од 16- 18 години во Центарот Солферино во Струга. Летниот камп ИнКоИн- интеркултуна комуникација и интеракција е еден од активностите предвидени во проектот „Без расправање“ реализиран од ВЦС, а финансиски поддржан од Фондација отворено општество – Македонија. Целта на Летниот камп […]

Повик за учесници на Летен камп „ИнКоИн“ во Струга

Почитувани, Волонтерски Центар Скопје во периодот од 1 јули до 30 ноември ќе го реализира проектот „Без расправање“ во три мултиетнички општини во Македонија, Скопје, Струга и Гостивар. Главна цел на проектот е да ја зголеми свесноста на младите за важноста на интеркултурната комуникација и интеракција. Имено, проектот ќе овозможи интензивна и блиска интеркултурна комуникација […]

БЕЗ РАСПРАВАЊЕ

Волонтерски Центар Скопје во периодот од 1 јули до 30 ноември ќе го реализира проектот „Без расправање“ во три мултиетнички општини во Македонија, Скопје, Струга и Гостивар. Главна цел на проектот е да ја зголеми свесноста на младите за важноста на интеркултурната комуникација и интеракција. Имено, проектот ќе овозможи интензивна и блиска интеркултурна комуникација и […]

Мрежа на младински банки – Македонија

Мрежата на младински банки – Македонија е неформалнa мрежа на граѓански организации која има за цел да застапува создавање услови за што поголема младинска вработеност преку моделот на младински банки. Моделот на младински банки предвидува создавање на младински фондови кои ќе вклучуваат средства од општините, граѓанскиот и бизнис секторот, наменети за финансирање локални иницијативи и […]

Акција за реновирање на спортско детско катче во ПОУ „Златан Сремец“

Волонтерски центар Скопје и АСПЕКТ денес ја реализираа преземената иницијатива за реновирање на детското спортско катче при ПОУ „Д-р Златан Сремец“. При реализација на проектот „Европската недела на спортот“ увидено беше дека училиштето ПОУ „Д-р Златан Сремец“ нема соодветни услови за спортски и рекреативни активности на младите. Овој предизвик беше зародиш на идејата на ВЦС и […]

Language Café 2018

Оваа содржина не е достапна на Македонски