• English
  • Македонски
  • Контактирај нѐ

    +389 2 2772 095

  • Пиши ни

    vcs_contact@yahoo.com

  • Follow us

    facebook youtube issuu

Активности

Повик за учесници на младинска размена во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Чешка, Грција, Италија, Полска, Шпанија и Романија на младинската размена „FROM TRASH TO CASH“ во Буштени, Романија.   Место: Буштени, Романија   Датум: 4-13 Декември 2019 година   За проектот: Со овој проект сакаме да ја подигнеме свеста на […]

Повик за учесници на креативни работилници

Повик за  учество во работилници за креативно изразување   Овие работилници имаат за цел да дадат вовед во одредени вештини за работа со деца со нетипечен развој во делот на креативното изразување. Учество можат да земат сите млади на возраст од 18 до 29 години, кои се заинтересирани за работа со деца со попреченост во […]

Повик за волонтери за различни проекти во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци коишто сакаат да волонтираат на еден од 3 EVS проекти во Вилниус, Литванија! Место: Вилниус, Литванија Прв проект: „Mamos delne“ е градинка којашто обезбедува претшколско, социјално (храна, дневен одмор итн) и уметничко образование. На волонтерите им е понудено да помогнат во овие активности и да ги имплементираат со нејзините/неговите […]

Повик за учесници за ТK “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Бугарија

Бараме 3 македонски учесници кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Бугарија, Литванија, Шпанија, Италија, Луксембург, Полска и Словачка на меѓународниот тренинг курс “R.R.R. – Raising Radio Reaction” во Ловеч, Бугарија. Место: Ловеч, Бугарија Датуми: 29.08. – 07.09.2019 За проектот: Проектот има за цел да им обезбеди на учесниците вештини потребни за да можат […]

Да се бориме против говорот на омраза заедно

Бараме еден младински работник од Македонија   Помеѓу 1 и 9 септември, во Брага, Португалија, ќе се одржи последниот дел од проектот „No Hate Speech: Methods and Techniques Combating Hate Speech“. Тоа е проект кој се фокусира на подигање на способностите на младинските работници и организации за ефикасна борба против социјалната исклученост, дискриминацијата и говорот […]

Чекор кон подобро разбирање, соработка, толеранција и оспособување

Поздрав од Струга, каде што младинската размена CUTE 2019 работи со полна пареа. „CUTE“ стои за соработка, разбирање, толеранција, оспособување. Целта на размената е да помогне на учесниците да се развијат во сите четири аспекти. Учесниците имаа неколку дена полни со работилници и активности за да ги припремат за главниот дел – да придонесат нешто […]

Дали сакаш да работиш со постари луѓе?

Бараме волонтер на возраст помеѓу 18 и 30 години за долгорочен ЕВС во Малага, Шпанија. Проектот трае 10 месеци, почнувајќи од 1 септември 2019 година и завршува на 30 јуни 2020 година. Име на проектот е „Let’s gardening with the elders!”. Волонтерите ќе работат во Patronato Hogar Nuestra Señora de los Ángeles, кој е дом […]

Овластени од природата – Повик за волонтери

Бараме 12 волонтери од 18 до 30 годиниза “Empowered by nature” – проектзакраткорочниволонтерскигрупи,од 1 до 30 септември 2019 годинавоХортобаги, Унгарија (селовосрединатананационалниотпаркХортобаги). Empowered by nature- природатакакоизворнасаморазвој, креативност и соработка. (https://bit.ly/2KU7nYV -видеозапроектот) Овојпроект е планиранзамладилуѓесопомалкуможности, коисесоочуваатсоразличнитешкотиивонивнитеживоти (социјални, економски, образовни, територијални), NEET невработени, малцинства, нисконивоилинедовршенообразование, семејниилиекономскипроблемиитн. Нема потреба од одлично или добро познавање на Англискиот јазик. Волонтерскиактивности: Следнивеработиќебидатнаправениналокацијатавопомалигрупи […]

Панел дискусија: Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата

Како дел од кампањата „ВОЛОНТИРАЈ за доброто на твојата заедница! ИНСПИРИРАЈ ги младите околу тебе!“ на ден 13ти јуни се одржа панел дискусија на тема „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“. Настанот беше организиран по повод 15 годишнината на Колицијата на младински организации „СЕГА“ од Прилеп, а спроведен од страна на Волонтерски Центар Скопје. […]

ПОВИК ЗА ИЗГРАДБА НА КАМПОТ ПЛОШТАРТ НА Д ФЕСТИВАЛ

Д Фестивал од година в година е се’ поголем и цели кон тоа да изгради еден сосема поинаков свет! На него му е потребна мнооогу голема грижа и љубов, а особено луѓе кои сакаат да го изградат според своите соништа. Со над 80 артисти во својата музичка програма, а со ПлоштАрт, градот со над 100 […]

Page 1 of 48123...102030...Last »