Почитувани,

Ви објавуваме повик за  ДВАЈЦА  ЕВС волонтер/и/ки  од Македонија, на проект со наслов “Empowered by Nature” во времетраење од еден месец (1.09.2018- 30.09.2018) во Хортобаги, Унгарија.

Детали за проектот “Empowered by Nature”:

Volunteering activities:
The following works will be done on location in smaller groups – following a preparation:
Maintaining the Bird Park resort: cutting grass (huge territory), painting the wooden gates, the
fences, the bike stands, re-painting some of the recovery rooms, building the walking-path of the
park.
Helping with the recovery of the injured birds: feeding 4-times a day the little birds, helping with
the preparation for examination, moving birds from cages to other cages (because of cleaning or
examination), releasing birds back to nature
Other trainings and activities:
The coordinating organisation is the Hang-Kép Kulturális Egyesület (Sound-Picture Cultural
Association), the hosting organization is the Madárkórház Alapítvány (Bird Hospital Foundation).

Доплнително инфо за самиот проект можете да најдете на следниот линк:short_description_september_shorttermvolunteering-1 

Доколу сте заинтересирани да бидете дел од овој проект кој е дел од Еразмус + програмата и на кој ќе ви бидат покриени трошоците за пат, сместување и ќе добивате надоместок за храна и за живот во Унгарија, на кој ќе бидете осигурани и ќе добиете едно неверојатно животно искуство а од вас се бара посветеност на работа, испратете ваша биографија и мотивационо писмо на англиски јазик на нашата емаил адреса: vcs_contact@yahoo.com, најдоцна до 29-ти Август 2018 година!

Погледнете го светот со други очи и ги очекуваме вашите пријави!

Со Почит,
Тимот на ВЦС